TV-serie Bates Motel begint 18 maart in Amerika

De Amerikaanse kabelzender A&E heeft eindelijk een startdatum geplakt op het eerste seizoen van Bates Motel. De hedendaagse serie, geïnspireerd door de overbekende Alfred Hitchcock-film Psycho, zal van start gaan op 18 maart.

freddie-highmore-vera-farmiga-norman-norma-bates-motel-2013-aeBates Motel werd eerst voorgesteld als een prequelreeks op de film, maar tijdens de Television Critics Association’s Winter Press Tour benadrukte bedenker en showrunner Carlton Cuse (Lost) dat de serie toch meer is dan enkel maar een prequel op de film. De serie duikt in de tienerjaren van Norman Bates en de relatie met zijn dominante moeder Norma. Maar wie verwacht dat hij door de film meteen de mythologie zal kennen, zal bedrogen uitkomen. Carlton Cuse en Kerry Ehrin (Friday Night Lights) willen namelijk geen hommage maken aan de film Psycho, maar willen een nieuwe draai geven aan de personages uit de film. En dus wordt er een heel andere dimensie gegeven aan de moeder-zoonrelatie dan degene die je als Psycho-fan zou verwachten. Zo zal een bepaalde scène uit de eerste aflevering in een latere aflevering verder uitgediept worden zodat je meteen een heel andere kijk krijgt op beide personages en hun relatie met elkaar.

Om het onderscheid met de film verder te benadrukken hebben de makers ook gekozen om het verhaal anno 2013 te vertellen. De personages hebben dus een iPhone en gebruiken het internet. Dat moet ervoor zorgen dat de schrijvers meer vrijheid krijgen om hun eigen verhaal te vertellen en dat ze niet onder druk komen te staan door de bagage uit het originele verhaal. Daarom ook dat de makers er voor kiezen om het personage Marion Crane, gespeeld in de film door Janet Leigh, niet in het verhaal te smokkelen, zelfs niet op het einde van de reeks. Eerder raakte al bekend dat de makers ook de vrijheid hebben genomen om Norman een broer Dylan te geven.

Freddie-Highmore-Bates-MotelNatuurlijk blijft de centrale vraag: hoe komt het dat Norman Bates een seriemoordenaar is geworden? Volgens Carlton Cuse wordt het een tragisch verhaal, waarbij de kijkers verliefd zullen worden op de verschillende personages, zeker op Norman, ook al weten ze in hun achterhoofd wat het lot van de personages is. Cuse vergelijkt het met het Leonardo DiCaprio en Kate Winslet-verhaal in Titanic. Iedereen weet dat het koppel het op het einde niet zal halen, maar toch blijf je een ganse film supporteren voor hen en hopen dat ze het toch gaan overleven. Cuse hoopt dat hij met Bates Motel een zelfde gevoel kan opwekken bij de kijkers.

Mensen die gefrustreerd raakten door de vele mysteries uit Cuse’s vorige reeks Lost moeten niet wanhopen. In Bates Motel zullen geen bovennatuurlijke elementen of onverklaarbare dingen gebeuren, maar het wordt een psychologische thriller. In de eerste aflevering van het 10-delige seizoen zullen twee centrale mysteries onthuld worden. Ten eerste zal Norman Bates een dagboek vinden waarin het gruwelijke verhaal van de mishandeling van een meisje staat. Tegelijkertijd worden de kijkers ook geconfronteerd met beelden van een andere vrouw die vastgehouden wordt in wat op het eerste zicht de kelder van het motel lijkt te zijn. Daarnaast is er ook de moord op een zekere Keith en de verdwijning van zijn lichaam. Tenslotte belooft Carlton Cuse ook dat het verhaal van Norman Bates, zoals alle goede verhalen, een begin, midden en eindstuk zal kennen.

Hoofdrollen in Bates Motel zijn er voor Freddie Highmore (Charlie and the Chocolate Factory) als Norman Bates, Vera Farminga (Up in the Air) als Norma Bates en Max Thierot (House on the End of the Street) als Dylan Bates. Andere rollen zijn er voor Mike Vogel, Nestor Carbonell, Olivia Cook en Jere Burns.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Bates Motel begint 18 maart op de Amerikaanse zender A&E, over uitzendingen in de Benelux is niets bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie