Gezin gecast voor TV-Serie ‘Bates Motel’

In de loop van 2013 gaat op de Amerikaanse zender A&E het eerste 10-delige seizoen van Bates Motel van start. Bates Motel wordt een prequelreeks op één van Alfred Hitchcock’s bekendste films, namelijk Psycho.

In de reeks vertellen de makers het jeugdverhaal van Norman Bates, die door Alfred Hitchcock uitgroeide tot de bekendste seriemoordenaar uit de filmgeschiedenis. In de reeks is Norman Bates een 16-jarige jongen wiens psyche al serieus is aangetast onder invloed van zijn dominante moeder Norma Bates. Norma is een beeldschone vrouw die er een ongewone relatie op nahoudt met haar jongste zoon. Zo zorgt Norman ervoor dat het avondeten vaak in een romantische sfeer verloopt, terwijl Norma graag de controle over haar zoon houdt en hem daarom een sociaal leven verbiedt. Toch wil Norman graag een hedendaagse puber zijn die graag naar de wilde high school-feestjes wilt gaan, een exemplaar van de erotische mangastrip Young Asians Girls in various states of Sexual Slavery onder zijn bed verstopt en een oogje laat vallen op een klasgenote.

De reeks start wanneer er vader Sam Bates iets overkomt, waardoor Norma en Norman Bates halsoverkop verhuizen naar een plattelandsdorpje in Noord-Californië om er een motel open te houden. Beiden hebben zelfs Dylan Bates niet verwittigd, de oudere broer van Norman. Deze rebelse James Dean-achtige jongen ontdekt dan ook op een dag dat zijn ouderlijke huis verlaten is en te koop staat. In het Noord-Californisch dorpje proberen Norma en Norman Bates een nieuw leven op te bouwen, maar de terreur in het leven van Norman – nog versterkt door de duistere geheimen van het plattelandsdorpje – zal de jongen veranderen in één van de bekendste seriemoordenaars.

De makers hebben ondertussen ook de hoofdrollen gecast. De 20-jarige Freddie Highmore, die vooral bekend werd met zijn vertolking van Charlie in Charlie and the Chocolate Factory van Tim Burton en Johnny Depp, mag in de voetsporen treden van Anthony Perkins en zal in de reeks Norman Bates vertolken. Up in the Air- en Source Code-actrice Vera Farminga werd dan weer gecast als moeder Norma Bates. Max Thieriot, die de hoofdrol kreeg in de Wes Craven-horrorfilm My soul to take en binnenkort ook te zien is in de horrorfilm House at the End of the Street, zal dan weer oudere broer Dylan Bates vertolken.

Bates Motel is van de hand van Lost-showrunner Carlton Cuse en Friday Night Lights-scenariste Kerry Ehrin, die het een mix tussen Twin Peaks en Smallville noemen. Voorlopig is nog niet bekend wanneer precies in 2013 de reeks in Amerika (en hopelijk ook bij ons) te zien zal zijn.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Gezin gecast voor TV-Serie ‘Bates Motel’”

Plaats een reactie