In tv-serie ‘Cordon’ is Antwerpen in de ban van dodelijk virus

Stel je voor dat jouw stad, dorp of thuis hermetisch wordt afgesloten van de buitenwereld en iedereen gevaar loopt om besmet te worden met een dodelijk virus. We hebben het op De Nachtvlinders vaak over virussen, ze zijn vaak de oorzaak van vampirisme of zombies. Maak ook in films als Planet of the Apes en Contagion spelen ze een belangrijke rol. De Vlaamse tv-serie ‘Cordon’ die binnenkort wordt uitgezonden bij Fox lijkt waarschijnlijk nog het meest op die laatste.


In de Antwerpse binnenstad komt het leven van iedere dag plots tot stilstand wanneer de buurt hermetisch wordt afgesloten van de buitenwereld. Oorzaak is een besmettelijk en dodelijk virus, dat zich als een lopend vuurtje verspreidt. Tientallen mensen worden op zichzelf aangewezen. Het allerbeste in hen komt naar boven, maar ook het allerslechtste…
TV-serie Gordon
De 10-delige Vlaamse tv-serie over een dodelijk virus in Antwerpen werd geproduceerd door Eyeworks en geregisseerd door Tim Mielants. Hoofdrollen zijn er voor onder anderen Wouter Hendrickx, Koen De Bouw en Veerle Baetens. Niet alleen wordt de serie na België ook in Nederland uitgezonden, ook Engeland en Australië zenden de serie uit. Voor de Amerikaanse tv-zender CW wordt een remake gemaakt.

De 10-delige serie ‘Cordon’ is vanaf 22 april iedere woensdag om 22.00 uur te zien op FOX.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “In tv-serie ‘Cordon’ is Antwerpen in de ban van dodelijk virus”

Plaats een reactie