Heksenserie Salem vanaf 9 mei op FOX Nederland

9Salem tv-serieIn 2014 ging de allereerste televisieserie van WGN America in première, namelijk de bovennatuurlijke dramaserie ‘Salem’. De serie is gecreëerd door Brannon Braga (‘Star Trek’, ‘Cosmos, a Spacetime Odyssee’ en ‘Terra Nova’) en Adam Simon (‘The Haunting in Connecticut’, ‘Bones’), en geïnspireerd op de heksenvervolgingen in Salem in de zeventiende eeuw. Vanaf 9 mei 2016 gaat FOX Nederland deze televisieserie uitzenden om 23:00, direct na de serie 11-22-1963.

De serie draait om veteraan John Alden (Shane West), die na gevangenschap terugkeert naar het stadje Salem. Bij aankomst blijkt het stadje geheel in de ban te zijn van de heksenjachten, dat aangevoerd wordt door Cotton Mather (Seth Gabel).

Deze serie zou de kijker een nieuwe kijk geven op het fenomeen heksen en meer informatie verschaffen over de waarheid achter de heksenjachten, die vele levens gekost heeft. Daarbij zullen de heksen, die we in de serie gaan zien, echt bestaan hebben.

SALEM: Full Season Trailer

Inmiddels staat in Amerika op de kleine Amerikaanse zender WGN een derde seizoen in de planning, die zeer toepasselijk, op Halloween 2016 in première gaat. Vanaf 9 mei om 23:00 uur kunnen wij via televisiezender FOX gaan ontdekken wat er nog valt te leren over heksen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie