Gesprekken op de set van Resident Evil: Retribution 3D

Vanaf morgen, 4 oktober, draait het vijfde deel uit de filmreeks Resident Evil in IMAX 3D-bioscopen. Tien jaar geleden begonnen de Britse filmmaker Paul W.S. Anderson en in Oekraïene geboren Amerikaanse actrice Milla Jovovich, inmiddels een getrouwd stel, aan de eerste film gebaseerd op de gelijknamige populaire videogame. Tijdens een gematigde koude decemberochtend bezocht de verslaggever de filmopnames in Toronto, Canada.

Onder een grijze hemel, wordt een indrukwekkende set bedekt met kunstsneeuw die uit enorme ventilatoren wordt geblazen, terwijl er de climax van een actiescène uit Resident Evil: Retribution 3D plaatsvindt.. “Vandaag filmen we het laatste gevecht in de film tussen Alice (gespeeld door Milla Jovovich) en Jill Valentine (gespeeld door Sienna Guillory) in de hoofdunit,” legt producent Jeremy Bolt. “De uitdaging van deze reeks is het creëren van een set die is zo echt lijkt, dat het voelt alsof je midden in een sneeuwstorm op het ijs bevindt!”

Het gevecht is tot in de details ontworpen door stuntcoördinator Brett Chan. Op de achtergrond zien we een gecrasht sneeuwvoertuig en even verderop een commandotoren van een nucleaire onderzeeër uit het ijs steken. “Het behoort bij de geheime onderwaterfaciliteit van de Umbrella Corporation,” zegt Bolt, “dat is waar het grootste deel van de film plaatsvindt. De actie begint waar de laatste film was gebleven. Alice wordt gevangen genomen, ontsnapt en sluit aan bij Leon Kennedy en Barry Burton, en samen proberen ze het op te nemen tegen van de vijand. Hiermee worden de ster van de filmreeks en het grootste personage in het spel, Leon, aan elkaar verbonden. En midden daar tussenin zit Ada Wong, die in het spel een zeer onbetrouwbaar karakter is, en gaat de samenwerking met Alice ook aan. Ook zal de favoriete schurk uit het spel, Albert Wesker, terugkomen.”

De karakters in Resident Evil staan er om bekend tussen goed en kwaad te wisselen, maar de belangrijkste vijand in de film is – zoals altijd – de Umbrella Corporation. Wie de organisatie dit keer ook vertegenwoordigt, want je weet eigenlijk nooit wie voor of tegen hen werkt. “Als de organisatie langzaam bloot komt te liggen,” legt producent Don Carmody uit, “wordt duidelijke hoever hun tentacels reiken…”

“De verhaallijn is ingewikkeld, met flink wat twists en zal veel mensen verrassen,” verklaart Paul W.S. Anderson, de belangrijkste motor achter de hele Resident Evil-filmfranchise. “Ik denk dat de eerste film een zeer fijnmazige structuur had, de films die volgenden werden een beetje eenvoudiger. Dus, ik wilde terug naar die oorspronkelijke structuur in deze film, maar, dan wel grootser opgezet dan de eerste Resident Evil. Hopelijk hebben we het beste van twee werelden…”

Over de hoofdrol: Alice >>>

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie