Recensie: Seventh Moon (Eduardo Sánchez, 2008)

seventh moonOm hun huwelijksreis in China spannender te maken, overtuigt Yul (Tim Chiou) zijn kersverse bruid Melissa (Amy Smart) om er het spookfestival ‘Seventh Moon’ bij te wonen. Volgens de legende komen de doden tijdens deze nacht terug tot leven. Na het festival belanden Yul en Melissa in een verlaten dorp, waar hun reis al snel uitmondt in een vreselijke nachtmerrie.

Seventh Moon zou je kunnen omschrijven als Gollums gone bad, het probeert Oosterse horror in een Westers jasje te gieten door in de Chinese mythologie te duiken, een mythe die realiteit blijkt.

Voor [REC], Paranormal Activity en straks Apollo 18 was er het zeer geslaagde Blair Witch Project, van de Cubaanse regisseur Eduardo Sánchez. Maar met Seventh Moon kiest Eduardo Sánchez voor een andere weg, helaas net niet de juiste.

Het verhaal is op zich redelijk en de gollums zouden eng kunnen, maar het acteerwerk is knullig en de spanning is nul.

Seventh Moon is op dvd en blu-ray uitgebracht in de Top Cinema Selection van Paradiso Films.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Recensie: Seventh Moon (Eduardo Sánchez, 2008)”

  1. Ik weet niet meer of ik deze film nu bij de Night of Terror heb gezien of apart op het Imagine Festival. Ik weet wel dat ik het gegeven en de sfeer creepy vond. Het verhaal is echter langdradig. En de acties van de hoofdpersonen (volgens horrorrecept eigenlijk) zijn niet bijster intelligent. Al met al wel vermakelijk… 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie