Recensie Zombie Shark – Shark Island (Misty Talley, 2015)

Shark Island, ook bekend als Zombie Shark, is typisch zo’n gevalletje ‘wij kijken het, zodat jij dat niet hoeft te doen’. Ik heb net 86 minuten van mijn leven verspild door naar deze film te kijken, die 86 minuten krijg ik nooit meer terug. Bij de optiteling voelde ik nog enige trots toen ik zag dat de regie en montage door een vrouw (Misty Talley) waren gedaan, maar die trots veranderde al snel in plaatsvervangende schaamte voor mijn seksegenoot. Over het algemeen ben ik gek op haaienfilm, zelfs de Sharknado-films van Asylum. Net zoals de Sharknado-films heeft Shark Island een slecht script en slechte special effects, maar daarmee houdt de vergelijking helaas op. Maar één ding moet ik Misty Talley meegeven, het is een echte kunst om zo’n gedrocht van een film te maken.

De special effects in Shark Island zijn nogal slecht
De special effects in Shark Island zijn nogal slecht

In Shark Island maken we kennis met Amber (Cassie Steele), haar zusje Sophie (Sloane Coe), haar collega Bridgette (Becky Andrews, met de enige twee pluspunten van de film) en haar vriend Jenner (Ross Britz). Het verloopt niet altijd even soepel tussen Amber en Sophie, dus Jenner besluit ze mee te nemen voor een ontspannend weekendje-weg op Red Plum Island. Wat ze niet weten is dat Red Plum Island ook wel Shark Island wordt genoemd, maar daar komen ze gauw genoeg achter. In een legerbasis op het eiland wordt door Dr. Palmer (Laura Cayouette) onderzoek gedaan met haaien, en laat een van die haaien nu net weten te ontsnappen als Amber en haar aanhang op het eiland zijn. Zoals de alternatieve titel al doet vermoeden gaat het hier niet om gewone haaien, daarbij wordt er ook nog eens een grote storm verwacht, het zit onze vrienden dus niet mee.

Dankzij Becky Andrews heeft Shark Island toch nog 2 pluspunten
Dankzij Becky Andrews heeft Shark Island toch nog 2 pluspunten

Shark Island is zo slecht dat ik niet weet waar ik moet beginnen: het slechte verhaal (een soort Deep Blue Sea rip-off), de belabberde montage, de goedkope special effects, of de merkwaardige muziek. Ik vind het een wonder dat deze film überhaupt gemaakt is (wie wil hier nu geld instoppen) en een nog groter wonder dat een distributeur hem uit wil geven, niet op dvd, maar blu-ray nota bene! Ik had echt medelijden met de acteurs, die duidelijk veel meer in hun mars hebben dan ze in deze film ooit kwijt konden en die probeerden nog iets te maken van het typische familiedrama-subplot. Het is gewoon pijnlijk om te zien hoe ze serieus proberen nog iets van het belabberde script van Greg Mitchell te maken.

Helaas weten Misty Talley en Greg Mitchell net zoals hun zombiehaaien niet van ophouden, ze hebben net hun nieuwe film, Ozark Sharks, voltooid… De wonderen zijn overduidelijk de wereld nog niet uit.

Bloody Mary proefnotitie: Monsterlijk! (In dit geval niet positief)
Shark Island is nu verkrijgbaar op dvd en blu-ray (ja serieus)

Sterren: 1 / 5

Interessant artikel?

2 gedachten over “Recensie Zombie Shark – Shark Island (Misty Talley, 2015)”

Plaats een reactie