Recensie: Shark Night 3D (David R. Ellis, 2011)

Volop genoten we vorig jaar van de bloeddorstige piranha’s die in 3D sexy studentes afslachtten. Regisseur David R. Ellis probeert het dit jaar met een overtreffende trap: Haaien!

Zeven studenten vieren samen hun vakantie op een prachtig eiland in de baai van Louisiana. Ze genieten van elkaar, de zon en het water. Wanneer een van de vrienden tijdens het wakeboarden wordt aangevallen door een haai, verandert hun vakantie in een ware nachtmerrie. Het eiland is volledig omringd door kwaadaardige haaien en er lijkt geen uitweg mogelijk. Terwijl ze levend van het eiland proberen af te komen, blijken niet alleen de haaien het op hen voorzien te hebben.

Het lukt regisseur David R. Ellis, die met films als Snakes on a Plane, Final Destination 2 en 4 nog voor een vermakelijk spektakel zorgde, niet om Shark Night 3D te laten spetteren. Want waar debuterend scriptschrijvers Will Hayes en Jesse Studenberg een redelijk originele verklaring hebben gevonden voor de haaien van diverse soorten en maten in het zoutwatermeer, komt niet op geen enkele manier overtuigend over. Het komt misschien doordat men tegenwoordig te veel wil verklaren en waarom een oude stukgelopen relatie hier gebruikt wordt om wat extra drama toe te voegen, is helemaal raar. Het is zo jammer voor de acteurs, die wel redelijk hun best doen. De effecten, de dialogen en de spanning, het raakt allemaal kant noch wal in Shark Night 3D.

Shark Night 3d - Chris Zylka

Shark Night 3D draait nu in de Nederlandse bioscopen

Sterren: 1 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
6 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
S.
S.
12 jaren geleden

Vast net zo vet Swamp Shark…

S.
S.
12 jaren geleden
Antwoord aan  Frank Mulder

Nee die s ook echt slecht.. maar nog niet zo slecht als Megashark vs Crocosaurus en Sharktopus 😀

S.
S.
12 jaren geleden

sorry voor de dubbelpost trouwens.. site happerde gister een beetje..

S.
S.
12 jaren geleden
Antwoord aan  Frank Mulder

Oh wauw.. dan istie misschien toch nog slechter ik al vermoedde.. mmm..zou er bijna nieuwsgierig van worden 😛

6
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x