Sharknado: interview met hoofdrolspeler Ian Ziering

sharknadoDe bizarre rampenfilm Sharknado is vanavond, 19 september, om 21:00 uur te zien bij de Nederlandse Syfy. Wereldwijd heeft de film al veel stof doen opwaaien en ook de Nederlandse fans repten op social media massaal over deze rampenfilm. In Sharknado raast een allesverwoestende tornado op de wereldstad Los Angeles af, die op zijn weg de meest angstaanjagende haaien uit de oceaan meezuigt. De menseneters vormen nu zowel op het land, in het water als in de lucht een niet te stoppen moordmachine. Weten de inwoners van Los Angeles deze moordgolf een halt toe te roepen?

Ian Ziering (bekend van 90210) speelt de hoofdrol als surfer en bareigenaar Fin. Als hij de storm op zijn strandtent ziet afkomen, besluit hij zijn ex-vrouw (Tara Reid) te bezoeken en in veiligheid te brengen. Deze week spraken wij met met acteur over zijn beweegredenen, de film en het genre.

Waarom heb je deze rol in Sharnado aangenomen? Wat trok je aan in het script?
Ian Ziering: Ik was halverwege het script en vertelde tegen mijn vrouw dat ik deze film aan me voorbij wilde laten gaan. Waarom ze mij antwoordde: ‘Ian, je hebt een kind en een tweede op komt, het wordt tijd dat je weer aan het werk gaat.’ Ik ben daarop de rest van het script gaan lezen, las de actiescenes aan het eind van het verhaal en heb de rol aangenomen. En ben nog altijd blij dat ik het heb gedaan.

In de scène met de schoolbus doe je zelf de stunts, was er wegens het budget geen stuntman beschikbaar?
Er waren voor Sharknado gewoon stuntmannen ingehuurd, maar in de scène bij de brug stond er al een klaar. Toen heb ik aan de regisseur gevraagd of ik het zelf mocht doen. In mijn vrije tijd abseil ik regelmatig van bergen af, dat kan ik dus ook van een brug! Het is toch veel gaver als een acteur in een film zijn stunts doen? Wat eigenlij veel moeilijker was dat de opnames in januari plaats vonden en dan ook met name ’s nachts. In veel scènes werden we nat en het was koud…
ian-ziering
Sharknado is een bizarre film, dat kan iedereen vanavond zien, maar zijn er nog scènes die het eindresultaat niet hebben gehaald?
Nee, alles zit er in. Sharknado is een lowbudgetfilm, elke verwijderde scène zou verspilling van geld zijn. Zeker omdat er bij veel scènes met special effects gewerkt moet worden. Dus wordt er vooraf al goed over nagedacht en heeft alles het eindproduct gehaald.

Van welke scène heb je het meest genoten?
Mijn favoriete scène is de scène met de kettingzaag en de haai. We hadden één kans, er laag een bijna 4 meter lange nephaai en die konden we één keer gebruiken.
En als ik social media mag geloven ben ik niet de enige die dat de beste scene vond. Social media heeft zoveel betekend voor deze film, de eerste keer dat Syfy de film (in Amerika) uitzond was mijn telefoon binnen een paar tellen leeg door alle notificaties, dit waren behalve smsjes en whatsapps van vrienden en kennissen, ook vele mentions op twitter en facebook. Mijn telefoon bleef maar piepen, het leek wel alsof hij bezeten was. En door deze fanbase werd elke herhaling van Sharknado beter bekeken, mensen wilden allemaal weten waar de hype om ging. SF-fans.

Alysim heeft als filmstudio geen goede naam, de films die ze maken zijn altijd van bedenkelijke kwaliteit, hoe kijk jij daar tegenaan?
Het is heel simpel, Alysum maakt films die meer geld opleveren dan ze kosten. Er is dus markt voor deze campy sciencefictionfilms, deze studio heeft dat 100% door. Dus ja, er is misschien wel veel kritiek op de kwaliteit van de film, maar ze hebben er succes mee en dat zegt eigenlijk meer.

Het vervolg is inmiddels aangekondigd, Sharknado 2 – The Second One, kun je al een tipje van de sluier lichten?
Nee, ik weet dat er aan het script wordt gewerkt en dat men de film in juni/juli op de buis wil hebben. Ik ben net zo nieuwsgierig als jullie, hoe gaan ze ooit deel 1 overtreffen?

Hoe kijk je zelf tegen haaien aan? Ben je bang voor ze?
Natuurlijk! Je bent gek als je niet bang voor ze zou zijn. Maar ik probeer niet aan ze te denken als we naar het strand en in de oceaan gaan zwemmen.
Heb je nog een tip voor ons mochten we hier ook last krijgen van een Sharknado?
Grab a chainsaw!

Sharknado: Original Movie Trailer | SYFY

Sharknado wordt vanavond, 19 september, om 21:00u uur uitgezonden op Syfy Channel. Liefhebbers van haaienhorror kunnen ook volgende week donderdag voor de buis gaan zitten, 26 september staat Ghost Shark op het programma bij Syfy.

Later deze maand kunnen Syfy fans met de horrorfilm Ghost Shark (26 september, 21:00 uur) genieten van nog veel meer horror en spanning rondom een grote witte haai, die op wraak uit is. Het weekend van 21 en 22 september staat in het teken van Mythical Creatures. Voor fantastisch entertainment zitten kijkers ook de maand september weer goed bij Syfy!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie