SHODAN is terug: System Shock remake komt in mei

Het wachten is bijna voorbij. De System Shock remake- je weet wel, die topper uit 1994- is verkrijgbaar vanaf dinsdag 30 mei. Dit hebben de ontwikkelaars van Night Dive Studios zojuist bekend gemaakt. Oorspronkelijk was het nog de bedoeling dat het spel eind maart uit zou komen, maar dat was helaas niet haalbaar.

System Shock remake
System Shock remake

System Shock remake dompelt de iconische gameplay van het origineel onder in de grafische pracht van nu. Naast HD-graphics kun je geüpdate besturing verwachten, kristalhelder geluid en een helemaal op-de-schop-genomen interface. Van compleet nieuwe vijanden tot een opgepimpt hack-systeem en vechtmechanismes.

Via sluipen, een dosis gezond verstand en een dik arsenaal aan futuristische wapens moet jij je een weg zien te banen in Citadel Station, waar S.H.O.D.A.N. (Sentient Hyper-Optimized Data Access Network) de controle heeft. Aan jou de schone taak om de aarde te redden (maar ja, been there, done that. Dus kom maar op!)

Het spel komt uit op pc, PS4 en 5, Xbox One en Series X|S. De console-bezitters moeten alleen nog even wachten, daar is tot op heden nog niets over bekend. Als je het spel vooruit besteld, dan krijg je er gratis de enhanced edition van System Shock 2 bij. En je kunt nu ook al een voorproefje krijgen via de gratis demo.

System Shock - Official Trailer | Summer of Gaming 2022
System Shock remake

Ben jij, net als ik, ook nog van voor 2000 en heb jij warme gevoelens bij System Shock? Dan kijk jij ook vast uit naar deze remake. Dit spel was zijn tijd ver vooruit en ik ben erg benieuwd hoe ze dit naar de huidige maatstaven hebben geporteerd.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie