Shrudder gaat een Creepshow-serie maken

Afgelopen weekend heeft de Amerikaanse streamingdienst Shrudder aangekondigd dat het een serie van maken, gebaseerd op Stephen Kings en George A. Romero’s horrorfilm Creepshow. Hiervoor zal Greg Nicotero (producent en special effects artist van The Walking Dead) als regisseur en showrunner aantreden.

Voor de horrorfilm Creepshow werkten Stephen King en George A. Romero in 1982 samen, de film bevatte vijf korte verhalen van King die Romero als regisseur uitwerkte. Tom Savini was verantwoordelijk voor alle special effects. De horror-anthologiefilm is geïnspireerd op de horrorcomics Tales from the Crypt, The Vault of Horror en The Haunt of Fear uit de jaren ’50. Na de release krijg de film zelf ook een comic.

Greg Nicotero ontmoette Tom Savini op de set van Creepshow, en heeft van hem de fijne kneepjes van het special effects-vak geleerd tijdens Day of the Dead en Land of the Dead.

De tv-serie Creepshow zal in 2019 verschijnen op Shrudder, elke aflevering zal een los verhaal vertellen en door een andere regisseur gemaakt worden. Greg Nicotero bijt zelf de spits af met de eerste aflevering.
Shrudder is van AMC, waar in Amerika The Walking Dead wordt uitgezonden. De streamingdienst focust zich op horror, thriller en suspence. Naast de VS is het ook beschikbaar in Canada, Engeland en recent ook gelanceerd in Duitsland.

Of Shrudder of de serie Creepshow volgend jaar in Nederland beschikbaar zijn, kunnen we op dit moment alleen nog maar hopen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie