Horroricoon Sid Haig (80) overleden

Sid Haig, bekend van zijn rollen in de Devil’s Reject en The Lords of Salem, is zaterdag op 80-jarige leeftijd overleden. Dit maakte zijn vrouw Suzie op social media bekend.

“Op zaterdag 21 september is mijn baken, mijn hart, mijn ware liefde, mijn koning en de andere helft van mijn ziel, Sidney, heengegaan van dit rijk naar het volgende,” aldus Suzie.
“Hij is teruggekeerd naar het universum en is nu een stralende ster in haar hemel. Hij was mijn engel, mijn man en beste vriend. Dat zal hij ook altijd blijven.”

De filmcarrière van Haig begon in de jaren 60 van de vorige eeuw. Hij groeide met dank aan regisseur Rob Zombie uit tot een cultheld door zijn rollen in House of 1000 Corpses, The Devil’s Rejects, Halloween en The Lords of Salem.
Eén van zijn meest memorabele rollen is die van Captain Spaulding in House of 1000 Corpses en The Devil’s Rejects. Vorige week ging in Los Angeles het langverwachte vervolg Three From Hell in première. Sid Haig was afwezig, hij lag op dat moment al op de intensive care.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie