Koude rillingen, 3 Silent Hill games in productie

Deze week zijn op de E3 in Los Angelos de plannen voor de populaire Silent Hill games bekend gemaakt. Konami toont er de eerste 3D beelden van Silent Hill Downpour, kondigde The Silent Hill HD Collection aan en zal voor Sony’s PlayStation Vita een nieuw horroravontuur ontwikkelen: Silent Hill – Book of Memories. Konami is van plan om je wederom het koude zweet te laten uitbreken met het fameuze concept van het duistere stadje Silent Hill. Deze drie nieuwe titels eren het verleden, het heden en de toekomst van deze franchise.

Silent Hill Downpour volgt de veroordeelde misdadiger Murphy Pendleton, die tijdens het beveiligde transport naar de gevangenis een ongeluk krijgt aan de rand van de stad. Ronddwalend in Silent Hill, verkent Pendleton nieuwe nog nooit eerder in de Silent Hill reeks getoonde gebieden, waaronder de verlaten metro tunnels van het stadje. Downpour is de eerste Silent Hill die 3D zal ondersteunen en ervoor zorgt dat je echt omringd wordt door de beruchte in mistflarden gehulde straten.

The Silent Hill HD Collection voor PlayStation 3 eert het verleden van de reeks, de befaamde Silent Hill 2 en 3 zijn helemaal up to date gemaakt, verbeterd en krijgen HD graphics. De games zijn volledig onder handen genomen. Zo zijn onder andere de stemmen opnieuw ingesproken en zijn er Trophies toegevoegd.

Book of Memories: Silent HillSilent Hill: Book of Memories is de eerste titel van Konami voor de aanstaande release van de draagbare PlayStation Vita. Deze titel wordt de allereerste multiplayer in de Silent Hill reeks. Dit spel bevat een totaal vernieuwd scenario en soundtrack en vormt de missing link tussen bepaalde gebeurtenissen uit het verleden en het heden. Samen met een vriend ben je gestrand in Silent Hill en zal je moeten samenwerken om te kunnen ontsnappen aan het spookstadje en zijn bovennatuurlijke wezens…

Silent Hil: Downpour komt eind 2011 uit op PlayStation 3 en Xbox 360, dit geldt ook voor The Silent Hill HD Collection voor PlayStation 3. Er is op dit moment nog geen datum bekend voor Silent Hill: Book of Memories.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie