Originele Silent Hill komt in HD op PlayStation Network

Konami brengt een HD-remake uit van Silent Hill. Oorspronkelijk werd Silent Hill in 1999 uitgebracht voor de originele PlayStation. De game werd alom geprezen om het ‘zieke’ plot, de griezelige sfeer en de meeslepende gameplay. De game draait om de wanhopige Harry Mason, die de stad Silent Hill betreedt op zoek naar zijn vermiste adoptiedochter.

Begin 2012 komt er ook een HD collectie uit van Silent Hill, deze zal deel 2 en 3 bevatten. Deze remake komt uit op de PlayStation 3 en de Xbox 360. Deel 2 is geen direct vervolg op het origineel, in dit deel speel je als James Sunderland. Hij heeft een brief ontvangen van zijn overleden vrouw waarin ze schrijft dat ze op hem wacht op hun speciale plek in Silent Hill.

Deel 3 is wel een direct vervolg op het originele spel. In dit deel speel je als Heather, de geadopteerde dochter van Harry Mason uit deel 1. Zij komt erachter dat het gespuis wat Silent Hill bevolkt haar wil bezwangeren om via deze onsympathieke weg hun god op de wereld te brengen.

Op dit moment is de Silent Hill veel in het nieuws in verband met de aankomende release van Silent Hill: Downpour. Deze game komt in het eerste kwartaal van 2012 uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Dit is alweer het achtste deel uit de serie.

De HD-remake van Silent Hill zal €6,99 gaan kosten op het PlayStation Network.

Interessant artikel?

Plaats een reactie