Sir Edward Grey keert terug in Witchfinder: City of The Dead

Bedenker van Hellboy Mike Mignola, iZombie co-creator Chris Roberson en de eerste tekenaar van Witchfinder Ben Stenbeck werken samen aan een nieuwe serie over Sir Edward Grey; Witchfinder: City of the Dead.
Vleesetende lijken lopen los in London. Sir Edward Grey, occult adviseur van de koningin, heeft de taak ze te stoppen en moet een tempel onderzoeken, dat onder London ligt en vol zit met oude geheimen.
Witchfinder: City of The Dead
Sir Edward Grey is een personage uit de wereld van Hellboy. Een voormalige detective op paranormaal gebied. In de strip van Hellboy is hij vaak samen te zien met Dagda en soms met Baba Yaga. Grey krijgt interesse in Hellboy, wanneer deze zijn “lot” afwijst. Veel was nog niet bekend over de mysterieuze Grey. Reden om een spinoff over hem te maken. Witchfinder, over Grey voordat hij Hellboy ontmoette en nog detective was. De eerste serie kwam uit in 2009. Daarna zouden er nog twee volgen in 2011 en 2014.

Stenbeck, die de eerste Witchfinder heeft getekend, vindt het fantastisch om weer terug te keren naar de wereld van Sir Edward Grey en deze meer uit te diepen. Het is alweer zeven jaar geleden toen Stenbeck eraan werkte en hoopt dat hij het niet verleerd is.

Roberson is altijd fan geweest van Victoriaanse occult detectives, met name Sir Edward Grey van Mignola. Een van de sterke punten van Hellboy is wel dat alles tot in detail is uitgewerkt. Roberson vindt het een geweldige ervaring om nog dieper in deze wereld te gaan en enkele gaten te vullen dankzij Sir Edward Grey.
Roberson zegt dat het leukste van typische monsterscenario’s dat ze niet perse op een bepaalde locatie hoeven af te spelen. Weerwolven komen niet alleen in Oost-Europa voor, vampiers niet alleen in Victoriaans London en zombies hoeven niet perse alleen rond te slenteren in een post-apocalyptische wereld. Het is juist leuk om zulke monsters in compleet andere locatie en cultuur te plaatsen. En dat heeft hij kunnen doen in Witchfinder: City of the Dead.

Mignola en Roberson werken momenteel ook samen aan het verhaal van Hellboy & the BPRD. Mignola kijkt enorm uit naar deze nieuwe Witchfinder-serie, waar, naar Mignola’s mening, Roberson en Stenbeck zichzelf mee hebben overtroffen. Hij vindt Roberson een perfecte aanwinst om de wereld van Hellboy nog verder uit te breiden.

Het eerste deel van de vijfdelige Witchfinder: City of the Dead komt uit op 31 augustus 2016 en wordt uitgegeven door DC Comics.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie