Verkiezingen: Heb jij nog oog voor politiek?

Afgelopen dagen waren er diverse verkiezingsdebatten op televisie, welke veelal gingen over de landelijke thema’s met landelijke politici. Toch stemmen we vandaag over regionale onderwerpen, namelijk voor de Provinciale Staten. Dat de landelijke politiek zich met deze verkiezing bemoeit, komt doordat de Provinciale Staten straks de leden van de Eerste Kamer kiezen.

De leden van de provinciale staten worden eenmaal in de vier jaar rechtstreeks gekozen. Nederland telt twaalf provincies. In de Grondwet is bepaald dat het hoogste gezag in de provincies ligt bij de provinciale staten. Een bijzondere bevoegdheid van de provinciale staten is het kiezen van de leden van de Eerste Kamer. Dit gebeurt binnen drie maanden na de verkiezingen voor de provinciale staten, dat is dit keer op 23 mei 2011.
(bron)

Heb jij nog oog voor politiek?

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
12 jaren geleden

Ik volg het een beetje, maar zou er eigenlijk iets meer aandacht aan moeten besteden. Echter, de stempas ligt op m’n oude adres, dus vandaag ga ik sowieso niet stemmen 😛

Wat de prent betreft: “de ene oogkas” had ik leuker gevonden dan “het ene oog” 😛

Sjors
Sjors
12 jaren geleden
Antwoord aan  Joost Eijkholt

Daarom 😀

Jeroen
Jeroen
12 jaren geleden

Politiek: over horror gesproken…

4
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x