Spookhuis in een oud slachthuis in Haarlem geopend

Halloween is voorbij, maar we kunnen gelukkig nog naar een aantal spookhuizen. Zo opende afgelopen weekend in Haarlem een spookhuis in een oud slachthuis!

Slachthuis
Het oude slachthuis in Haarlem staat al sinds eind jaren ‘80 leeg, maar de oude functie van het gebouw is nog goed zichtbaar. Het pand hangt nog vol met de attributen van het slachthuis. Nu is de kans om het in oude, angstaanjagende glorie te ervaren. Het slachthuis is omgetoverd tot een uniek spookhuis. Meer dan een dozijn kunstenaars hebben de handen in elkaar geslagen om dit unieke spookhuis te creëren. Het project bevindt zich op het snijvlak van expositie en kermis. Noem het een kunstzinnige kermisattractie. Met een treintje rijd je in een kleine 10 minuten dwars door het spookhuis. Verschillende scènes passeren de revue en maken dit tot een bijzonder spektakel voor jong en oud en voor kunstliefhebbers en griezelfans. Na de spookhuisrit kunnen bezoekers naborrelen in de Slachthuis13-bar waar gedurende de looptijd diverse activiteiten plaatsvinden zoals exposities, DJ- en liveoptredens.

Het spookhuis is iedere zaterdag en zondag geopend in de periode van 1 november 2019 tot en met 5 januari 2020. In de kerstvakantie ook op donderdag en vrijdag (26 en 27 december 2019 en 2 en 3 januari 2020). Het bevindt zich aan de Oorkondelaan 3 in Haarlem en tickets zijn voor €8 hier online te koop.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie