King’s Sleeping Beauties wordt TV-serie bij AMC

Televisiezender AMC pakt de draad op voor een TV-adaptatie van fantasy-thriller Sleeping Beauties. Het boek uit 2017 is een samenwerking tussen Stephen King en zijn zoon Owen King, die zelf ook als schrijver actief is. Het script voor de pilotaflevering wordt door Owen zelf geschreven, met een nog een onaangekondigd aantal afleveringen wat hierop zal volgen.

In Sleeping Beauties is er wereldwijd is er iets vreemd aan de hand. Wanneer vrouwen in slaap vallen, worden ze niet meer wakker en worden ze langzaam omhuld door een coconachtig weefsel. In de vrouwengevangenis van het Amerikaanse stadje Dooling raakt iedereen besmet, behalve één gevangene: Evie. De mannen in het stadje worden overgeleverd aan hun dierlijke behoeften en raken slaags met elkaar. Sheriff Lila Norcross probeert de orde in het stadje enigszins te bewaren terwijl ze zelf vecht om wakker te blijven.

Dat Stephen King de laatste jaren fel in de spotlight staat, is bepaald geen onderschatting. Onder andere de Mr Mercedes-trilogie (Mr Mercedes, Finders Keepers en End of Watch) en The Outsider verschenen als serie, en met IT: Chapter Two, Doctor Sleep en Pet Sematary in hetzelfde jaar in de bioscoop ontbreekt het ook niet aan verfilmingen.

We rekenen erop dat Sleeping Beauties met Owen King zelf achter het script bij AMC in goede handen is om een mooie toevoeging te worden aan King’s filmcanon! Sleeping Beauties is in het Nederlands verkrijgbaar als Schone Slaapsters.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “King’s Sleeping Beauties wordt TV-serie bij AMC”

  1. Ik ben net in het boek begonnen. Lag al een poos op de plank, maar ik zag wat op tegen de 832 pagina’s….
    Heb nu de eerste 100 bladzijden gelezen, maar er is eigenlijk nog weinig gebeurd. Allemaal nog opbouw en karakterschets. Dat zie je wel vaker bij King, dat het eerste deel taai is om doorheen te komen voordat de poep echt de ventilator raakt 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie