Plannen voor twee tv-series over Sleepy Hollow

Na de verfilming van Tim Burton in 1999 met  Johnny Depp en Christina Ricci in de hoofdrollen zijn er nu twee tv-series in de de pitch voor Sleepy Hollow, de legende over de Headless Horseman.

Idee 1 komt van Phillip Iscove die het script samen zal schrijven met Alex Kurtzman en Roberto Orci (Transformers, Stark Trek sequel). Als regisseur is Len Wiseman (Underworld, Totall Recall) aangetrokken, waarmee ze al eerder samenwerkte voor de pilot van Hawaii Five-O.

In deze versie wordt het verhaal in een modern jasje gestoken en vormt Ichabod Crane een team met de vrouwelijke sheriff van Sleepy Hollow. Het zal waarschijnlijk een detective worden met een Underworld/ True Blood achtig sfeertje waarbij het niet alleen draait om de headless horseman maar wel om bovennatuurlijke wezens.

Idee 2 komt van schrijvers Patrick Macmanus en Grant Scharbo die verantwoordelijk zijn voor de Tv-serie Fringe. Zij zien Ichabod Crane als een FBI agent die een aantal vreemde onthoofdingen moet onderzoeken in het stadje Sleepy Hollow. Deze versie lijkt wat minder te draaien om het bovennatuurlijke.

Beide hebben dus overeenkomsten met het originele verhaal maar zullen in een moderne vorm worden uitgebracht. Kurtzman en Orci hebben hun idee direct aan FOX gepitcht (House, Bones), terwijl Macmanus en Scharbo zijn in overleg met CW Television Network (The Vampire Diaries, Supernatural). Opvallend aangezien hun serie Fringe bij FOX is ondergebracht.

Het is natuurlijk de vraag of de netwerken geïnteresseerd zijn en zo ja, krijgen we dan twee Sleepy Hollow tv-series?

Als we kijken naar reputatie dan zal de versie van Kurtzman, Orci en Wiseman waarschijnlijk meer aantrekken. Maar met al zoveel series in dat genre op de buis zou het ook kunnen dat de adaptatie van Macmanus en Scharbo de uiteindelijke winnaar wordt.

Welke versie zie jij het liefst geproduceerd worden?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie