Recensie: Slice (Kongkiat Khomsiri, 2010)

Slice DVDEr verschijnen elke maand wel wat films op dvd waar geen promotie aan vooraf gaat en waar veel mensen nog nooit van gehoord hebben. En vaak heeft dat een goede reden. Maar af en toe zitten hier releases tussen waar best iets meer aandacht aan besteed had mogen worden. Zo ook deze Thaise serialkillerfilm.

Als de politie vast komt te zitten in een zaak waarin verminkte mannen worden teruggevonden in rode koffers wordt huurmoordenaar Tai uit de gevangenis gehaald om te helpen met het onderzoek. Hij claimt namelijk dat de details van de zaak hem erg doen denken aan een jeugdvriend van hem. Het blijkt dat hij nog veel meer te maken heeft met de zaak dan eerst gedacht.

Een film over een seriemoordenaar roept al snel vergelijkingen op met andere films die hetzelfde onderwerp delen, en tijdens het eerste deel van de film dacht ik regelmatig terug aan Seven. Maar gelukkig blijkt al snel dat Slice ook goed op eigen voeten kan staan en een totaal ander pad inslaat. Maar qua sfeer en narigheid kan Slice zich aardig meten met deze film.

Het is inmiddels een cliché uitspraak, maar Slice is geen film voor tere zielen. Zo zijn verkrachting, vernedering en prostitutie terugkomende thema’s en veel van het geweld wordt grafisch in beeld gebracht. En het feit dat een groot gedeelte van de film flashbacks naar de jeugd van Tai zijn zegt genoeg dat deze film niet voor iedereen is.

De film is erg mooi geschoten en er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de felle kleuren in een Thaise stad. Vooral het eerste gedeelte waarin we de moordenaar uitgedost in een rode regenjas volgen is een lust voor het oog.

Red Raincoat Serial Killer - Slice

Slice is absoluut geen perfecte film, zo is de tweede act soms wel erg melodramatisch en is het eind gewoon tegen het absurde aan. Maar voor liefhebbers van harde en rauwe films die eens wat anders willen dan de Amerikaanse torture porn is deze film zeker de moeite waard. En helemaal voor de “nice price” waar Paradiso Home entertainment hem voor uitgeeft!

Slice is nu te koop op DVD.

Sterren: 3 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
9 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
12 jaren geleden

Klinkt wel interessant 🙂

Richard
Richard
12 jaren geleden

Bijna elke Thaise Horror staat boven de gemiddelde Amerikaanse.
Toekomst van Horror ligt in Thailand.

Sjors
Sjors
12 jaren geleden
Antwoord aan  Richard

Er zijn toch wel wat significante verschillen met Amerikaanse horror die je als kijker kunnen aanspreken of juist niet. Zegt verder niets over de kwaliteit, maar ik vraag me af of het “mainstream horrorpubliek” zit te wachten op Aziatische horror. Zelf kijk ik over het algemeen liever Westerse horror, maar ik geef Aziatische horror ook wel een kans. Daarmee behoor ik waarschijnlijk tot de minderheid binnen het horrorpubliek dat de voorkeur geeft aan Amerikaanse/Westerse horror.

Michiel
Michiel
12 jaren geleden

Komt de stijl van filmen een beetje overeen met The Meatgrinder?

Richard
Richard
12 jaren geleden

Hollywood valt niet te vergelijken met de Thaise Horror Cinema, Thailand heeft meer de nadruk op spanning en veel schrikmomenten, wat mij eigenlijk meer aanspreekt want daarom kijk je een Horror film.

Ook zonde dat de afgelopen jaren bijna elke Horror uit Azië een remake in Hollywood krijgt.

@martijn

Shutter was een geniale Thaise horror.
Om nog een paar top films op te noemen uit Thailand
Phobia 1 en 2
Alone
Coming Soon
Body 19
The Victim
My Ex
Colic
Die a Violent Death
Sick Nurses

Richard
Richard
12 jaren geleden

@martijn

Zoek eens op Piratebay met thai en alone in de zoekmachine.

9
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x