Recensie: Some Guy Who Kills People (2012)

De afgelopen jaren heb ik Kevin Corrigan’s hoofd (en natuurlijk ook de rest van zijn lijf) diverse malen voorbij zien komen op het witte doek en de televisie. Een van Corrigan’s eerste films was Exorcist 3, waarin hij een misdienaar speelde. Sindsdien heeft hij in tal van producties gezeten, van True Romance tot The Departed. Fans van Fringe kennen hem misschien als Sam Wise en recent was hij nog te zien in Unstoppable. Corrigan is een goede acteur, ik vind het dan ook leuk dat hij de hoofdrol speelt in Some Guy Who Kills People.

Romantiek in een auto? Niet in Some Guy Who Kills People

Some Guy Who Kills People gaat over de loser Ken. Na een verblijf in een inrichting probeert Ken zijn leven weer op te pakken. Hij werkt in een ijssalon en woont bij zijn moeder, helaas heeft Ken niet veel ‘peper in de reet’, tot groot ongenoegen van zijn moeder en anderen in zijn omgeving. Daarbij wordt hij nog steeds gekweld door herinneringen uit zijn verleden, ‘loslaten’ is niet zijn sterkste punt. Toch heeft hij het zo slecht nog niet; de dochter die hij 11 jaar niet gezien heeft, wil hem beter leren kennen en hij heeft sjans met een leuke dame. Het feit dat zijn kwelgeesten van vroeger stuk voor stuk op een gruwelijke wijze worden omgebracht is natuurlijk ook niet verkeerd…..

Some Guy Who Kills People is absoluut een feel good movie, maar wel een met de nodige splatter. Het verhaal is leuk, zij het enigszins voorspelbaar, en er zit lekker veel humor in, je wordt letterlijk met de punchlines om de oren geslagen. Corrigan weet de (soms tenenkrommend) passieve Ken goed weer te geven. Ook Barry Bostwick, als de sheriff, en Karen Black, als Ken’s moeder, zijn geniaal. Leuk is ook de bijrol van Lucy ‘The Office’ Davis.

Dit zou een goede film zijn geweest voor het NOT, maar daar draait Some Guy Who Kills People helaas niet. Als je de kans krijgt deze film te zien, dan moet je dat echt doen. Laat je niet afschrikken door het feit dat regisseur Jack Perez ook Mega Shark vs Giant Octopus regisseerde, Some Guy Who Kills People is van een heel ander kaliber!

Bloody Mary proefnotitie: ‘A dish best served cold.’

Some Guy Who Kills People is tijdens Imagine AFFF nog te zien op:
21/04/2011 – 14:10 Kriterion 2
23/04/2011 – 16:00 Kriterion 1

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Recensie: Some Guy Who Kills People (2012)”

Plaats een reactie