Sony komt met animatiefilm Starship Troopers 4: Invasion

starship troopers invasionSony Pictures heeft op afgelopen week bekend gemaakt dat ze een computergeanimeerd (CG) vervolg in de Starship Troopers reeks gaan produceren: Starship Troopers: Invasion.

Met de verfilming van het gelijknamige boek van Robert A. Heinlein (1959), heeft Paul Verhoeven in 1997 Starship Troopers op de kaart gezet. De film was geen groot succes, maar heeft wel een groep fans achter zich geschaard. Voor degenen die het verhaal niet kennen: De mensheid is verwikkeld in een interstellaire oorlog met een vijandig insecten-ras, de Arachnids. Johnny Rico (Casper van Dien) gaat na de middelbare school het leger in en komt in de mobiele eenheid terecht. Je volgt Rico in zijn strijd met de Arachnids, wat gepaard gaat met brute veldslagen, bloed en gore.

Ondanks dat de film geen groot succes was, heeft dat men er niet van weerhouden om er onder andere twee sequels, twee games en een geanimeerde televisieserie van te maken. In Starship Troopers 2: Hero of the Federation (2004) zit een groep Troopers gevangen op een planeet en zijn omsingeld door de Arachnids. Ze moeten zien te overleven in een verlaten buitenpost. Het is een horror-achtige film geworden die erg vermakelijk is als je van deel 1 hield.

Starship Troopers 3: Marauder (2008) daarentegen is minder aantrekkelijk. Mits je een gezonde dosis fantasie hebt is deze film nét te kijken: Het verhaal is flinterdun, het acteerwerk om te huilen en de special effects erg slecht. Daarnaast zit er een flinke dosis geloofspropaganda in, wat van mij niet had gehoeven. De enige lichtpuntjes: Je leert meer over de politieke achtergrond van het verhaal, Johnny Rico is terug en Jolene Blalock (T’pol in Star Trek Enterprise) heeft een hoofdrol.

Starship Troopers 4: Invasion zal gaan over een ruimteschip dat vermist raakt, onder leiding van Carl Jenkins (het karakter dat door Neil Patrick Harris in Starship Troopers 1 vertolkt werd). De Troopers zetten een reddingsactie op touw, maar komen er al snel achter dat hun optreden wel eens tot ernstige consequenties zou kunnen leiden.

Voor deze productie worden een aantal grote namen uit de film- en game-industrie ingehuurd. De regie wordt gedaan door Shinji Aramaki (Appleseed, Appleseed: Ex Machina), de producent is Joseph Chou (Appleseed, Halo Legends) en de script wordt geschreven door Flint Dille (Transformers, G.I. Joe, The Chronicles of Riddick). Tot slot zijn Edward Neumeier (RoboCop en Starship Troopers) en Casper van Dien (Johnny Rico in Starship Troopers 1 & 3) de uitvoerend producenten.

Deel 4 in de serie wordt rond de zomer 2012 verwacht, het is echter nog niet duidelijk of dit een straight-to-DVD (zoals deel twee en drie) zal worden, of dat de film in de bioscoop zal draaien.

Interessant artikel?

6 gedachten over “Sony komt met animatiefilm Starship Troopers 4: Invasion”

 1. Tja, hoe moet ik hier nou op reageren? Cool dat er een nieuwe deel komt, maar ik verwacht er niet al te veel van en zie wel of het wat is. Deel twee was een paar dagen geleden op tv. Ik heb de film wel eerder gezien, maar ik vond het toen en nu weer een film die het lang niet haalt bij het eerste deel. En met deel drie werd het nog erger. Dus tot nu toe werd het (in mijn ogen) alleen maar slechter. De “grote namen” kunnen me niet echt overtuigen. De scripts van Flint Dille zijn niet echt briljant of zo (maar dat hoeft op zich ook niet per se bij Starship Troopers) en bij Edward Neumeier en Casper van Dien vraag ik me af of ze niet gewoon meer geld willen verdienen aan Starship Troopers, ipv dat ze nu een goed vierde deel willen neerzetten dat het niveau van de serie wat opkrikt. Maar goed, ik ben benieuwd wat deel vier brengt.

  Beantwoorden
 2. Gelijk heb je Sjors. Ik heb goede hoop, maar vrees het ergste. Deel 3 vond ik echt heel erg slecht (tenenkrommend, dat acteerwerk), jammer, want dat had goed kunnen zijn.

  Maar let wel, deel 4 is geheel CG. Dat zou wel eens een verschil kunnen maken. Het zou de franchise ook kunnen breken natuurlijk 😛 Toen de Japanners zich in ’88 over het verhaal bogen met een anime, Uchū no Senshi, is het ook behoorlijk fout gegaan, dat kan ik al helemaal niet kijken (en ik ben een enorme anime fan). Aan de andere kant, de Appleseed films zijn wel erg goed ontvangen in Japan.

  Al met al, we zullen zien wat het wordt. Ik zal hem zeker gaan kijken en als ie beter is dan deel 3, dan ben ik blij genoeg 😉

  Beantwoorden
  • Dat Shinji Aramaki en Joseph Chou er aan werken is idd positief 🙂 En CGI betekent iig dat het acteerwerk niet slecht kan zijn, maar een heleboel andere dingen weer wel, dus we zullen zien 😛

   Beantwoorden
 3. Ow overigens, de geanimeerde serie van Starship Troopers uit 1999 vond ik wel leuk, evenals de FPS game uit 2005.

  Heb toevallig vanmiddag ook het boek besteld, die moet in ieder geval leuk zijn als ik de recensies mag geloven 😉

  Beantwoorden
 4. Kleine update:

  Op de blog van Starship Troopers Invasion staat nu concept art van de power suits van de marines:

  Ziet er lekker uit, ik hoop dat de animatie dit goed vangt ^^

  Beantwoorden

Plaats een reactie