Sookie Stackhouse Companion, Charlaine Harris (Engels)

Sookie Stackhouse Companion - Charlaine HarrisEerder dit jaar werden de liefhebbers van de Sookie Stackhouse series (beter bekent als de True Blood series) al verwend met het elfde deel van de serie (‘Dead Reckoning’). Daarna heeft Charlaine Harris zeker niet stil gezeten, want recent is ‘The Sookie Stackhouse Companion’ verschenen. Een boek dat, zoals de naam al zegt, dieper ingaat op het karakter ‘Sookie Stackhouse’ en haar leven in Bon Temps.

Allemaal leuk en aardig, maar wat kun je nu van dit boek verwachten? Fans van de boeken vinden sowieso een antwoord op brandende vragen die ze nog hadden met betrekking tot de serie. Daarnaast geeft het boek de lezers een beter beeld van het stadje Bon Temps en extra informatie over Sookie en haar medepersonages.

Het boek bevat allereerst het antwoord op de vraag, hoe het nu zit met die korte verhalen over Sookie en in welke volgorde deze nu gelezen moeten worden. Voor de onwetende onder ons; Charlaine Harris heeft in 2009 een klein boekje uitgegeven met vijf verschillende korte verhalen met betrekking tot Sookie en haar leven in Bon Temps. Hiervoor waren deze verhalen opgenomen in verschillende verhalenbundels en moest je als fan flink zoeken om al deze verhalen in bezit te krijgen. In de Companion gaat Harris dieper in op de volgorde van hoe de verhalen het beste gelezen kunnen worden en wat de gedachte achter deze verhalen is. Ook bevat de Companion zelf nog een kort verhaal over Sookie, genaamd ‘Small-Town Wedding’.

>Daarnaast staat in het boek een stuk over hoe Sookies kijk is op alle vreemde wezens die haar pad kruizen. Ook wordt ingegaan op alle personages die een rol spelen in de boeken van Harris. Wie is wie en welke rol hebben zij in het verhaal? Hoe zit Sookies familie in elkaar? En het boek biedt een handige tijdlijn van alle relevante gebeurtenissen in Sookies leven.

Voor ieder wat wils, dus ook voor de kookfanaten. Het boek somt een aantal typische ‘Bon Temps’-recepten op en hoe ze gemaakt kunnen worden. Dus wil je eten op zijn ‘Bon Temps’ dan biedt de Companion een mogelijkheid. Ten slotte komen fans en fanclubs ook nog aan het woord.

Al met al een zeer interessante uitgave en een musthave voor elke Sookiefan die wat meer achtergrondinformatie wil! See you in Bon Temps!

Sookie Stackhouse Companion is alleen in het Engels verschenen en verkrijgbaar bij de betere boekhandel.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie