Hoofdrollen ‘Prooi’ voor Sophie van Winden en Julian Looman

Update 13/10/2016: Prooi draait nu in de bioscoop, lees onze recensie!

ProoiCastTwee hoofdrollen in PROOI, de nieuwe thriller van regisseur/scenarist Dick Maas (MOORDWIJVEN, SINT) en producent Dave Schram (SONNY BOY, PIJNSTILLERS), worden gespeeld door Sophie van Winden (KENAU, ‘Dokter Deen’, ‘Overspel’) en Julian Looman (musical SOLDAAT VAN ORANJE). PROOI wordt wederom een mengeling van actie, spanning en humor, ingrediënten die zo kenmerkend zijn voor Dick Maas. Dit keer zet een losgeslagen, bloeddorstige leeuw zijn tanden in Amsterdam. De opnames beginnen binnenkort, naar verwachting verschijnt de film in april 2016 in de bioscoop.

Sophie van Winden speelt Lizzy, een dierenarts van Artis, die als eerste vermoedt dat de verminkte lichamen die worden gevonden het werk van een leeuw zijn. Julian Looman speelt Dave, een tv-verslaggever die besluit Lizzy te volgen bij de jacht op het wilde dier. De rest van de cast wordt binnenkort bevestigd.

Sophie is blij met de stoere rol: “Toen de producent mij benaderde, was ik direct enthousiast. Achter een leeuw aan in Amsterdam. Het is totaal iets anders dan ik hiervoor heb gedaan. Een once in a lifetime experience. Ik heb er enorm veel zin in. De humor en de spanning van het script zijn heel sterk.” Ook Julian Looman, die voor het eerst een grote filmrol te pakken heeft, kan niet wachten om aan de slag te gaan: “Ik ben heel blij om na twee jaren weer naar Nederland terug te komen om hier weer aan een nieuwe mooie uitdaging te beginnen. En dan ook nog met Dick Maas, een echt Nederlands instituut. De film heeft volgens mij alle ingrediënten om een groot succes te worden.”

Dick Maas is helemaal klaar voor de opnames. “Het is tijd om de leeuw los te laten in onze hoofdstad.” Vorig jaar maakte Dick Maas al proefopnames om te testen hoe er gefilmd moet worden om de leeuw er later optimaal in te monteren. Naast animatie zal er ook gebruik worden gemaakt van getrainde leeuwen en robots. Volgens producent Dave Schram van Shooting Star Film Company wordt het “de spectaculairste Nederlandse thriller ooit!”

Het verhaal:
Na de vondst van een gruwelijk vermoord boerengezin net buiten Amsterdam, tast de politie in het duister over de mogelijke dader. Lizzy, een dierenarts van Artis, denkt echter te weten wat de bloederige verminkingen kan hebben aangericht: een forse, agressieve leeuw. Ze stuit vooral op ongeloof en er is een tweede bloedbad nodig voordat de autoriteiten instemmen met het rigoureuze plan van een Engelse leeuwenjager om het monster te pakken te krijgen. De jacht is geopend…

Interessant artikel?

Plaats een reactie