Deze spannende films zijn te zien bij het IFFR van 2022

Van 26 januari tot 6 februari is wederom de nieuwe editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Er staan dit jaar weer veel goede films op het programma en speciaal voor jou hebben we de titels eruit gepikt die een horrorfan kan waarderen. Mochten we een titel over het hoofd hebben gezien laat dit ons dan weten in de reacties!

Ladyworld.

Ladyworld is een uitzinnige claustrofobische thriller van Amanda Kramer.

In deze spannende film raken acht tienermeisjes, na een grote aardbeving beleefd te hebben, opgesloten in een souterrain. Wanneer zij door de voorraad eten heen raken wordt de sfeer grimmig; het gezond verstand vervaagt en komen extreme emoties en angsten voor in de plaats. Het is interessant en spannend om te zien wanneer de mens hun gezond verstand verliest en in de overlevingsstand gaat.

The Execution

The Execution is een bijzonder gestileerde, raadselachtige Russische thriller van Lado Kvataniya

De Russische film The Execution gaat over een rechercheur die bezig is met een jacht op een seriemoordenaar. Deze zaak brengt de rechercheur terug naar het begin van zijn carrière; Er lijkt namelijk sprake te zijn van dezelfde moordenaar eerder door hem gearresteerd. The Execution speelt zich af aan het einde van het Sovjettijdperk en de film toont ook de bijbehorende grimmige tijdsgeest wat de film onderscheidt.

Inexorable

Deze Belgische film vertelt het verhaal van een jonge vrouw genaamd Gloria. Gloria arriveert op een dag bij de villa van een rijke familie met het tragische verhaal dat ze overvallen is maar dit is een leugen. Gloria wil namelijk binnendringen bij de familie en gebruikt slinkse en destructieve manieren om zo haar doel te bereiken. In deze ijskoude thriller liggen wraak en onvoorwaardelijke liefde venijnig dicht bij elkaar.

Een ijskoude thriller van Fabrice Du Welz

Medea

De film Medea is een hedendaagse versie van de alom bekende mythe. De mythe gaat over een vrouw, genaamd Medea die na liefdesbedrog van haar partner gruwelijk wraak neemt en zelfs zover gaat dat ze haar 2 kinderen vermoordt. In deze nieuwe vertelling worden seks en geweld niet geschuwd. Medea is een heftig, deprimerend en nog steeds actueel verhaal. Dat maakt de film zeker de moeite waard.

Deze film van Alexander Zeldovich vertelt een verhaal welke een dodelijke mix van toewijding, verraad en wraak bevat.

Hoe kan je deze films zien?

Dit jaar speelt de IFFR zich in het geheel online af. Dit maakt het makkelijk om bij dit filmfestival aanwezig te zijn. Op de website kan je tickets kopen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie