EYE begint 2017 met 2 speciale voorpremières Brimstone

Op 2 januari 2017 vindt een speciale voorpremière plaats van Martin Koolhovens duistere western Brimstone. In een voorgesprek, geleid door Imagine-programmeur Phil van Tongeren, vertelt regiseur Koolhoven over de films die hem hebben geïnspireerd en beïnvloed. Tevens worden de trailers van deze films, afkomstig uit de EYE-collectie, voor deze gelegenheid vertoond.

Daarnaast is er op 11 januari 2017 een speciale double-bill met The Night of the Hunter en Brimstone, ook hierbij zal regisseur Martin Koolhoven aanwezig zijn. Hij zal toelichten waarom The Night of the Hunter één van de grootste inspiraties vormde voor Brimstone. Een tipje van de sluier: In beide films speelt een duivelse dominee een memorabele, sinistere rol.

Tickets voor beide events zijn verkrijgbaar via de website van Eye; 2 januari en 11 januari.
brimstone
Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19de eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz (Dakota Fanning), een jonge vrouw wier leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan wanneer een huiveringwekkende dominee (Guy Pearce) in haar leven verschijnt.

Brimstone (HD trailer NL)

Brimstone beleefde zijn wereldpremière in de competitie van het Filmfestival van Venetië en was tevens te zien op het Toronto International Film Festival en het BFI London Film Festival. Met in de hoofdrollen Dakota Fanning, Guy Pearce, Emilia Jones, Kit Harington en Carice van Houten.

Brimstone is vanaf 12 januari 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie