Speel Escape Rooms nu gewoon thuis

escape-room-the-game

Escape Rooms zijn de laatste jaren flink populair geworden, er zijn er inmiddels meer dan tienduizend. Een escape room is een ruimte waar je met vrienden, familie of collega’s opgesloten wordt en een beperkte tijd hebt om door middel van puzzels en raadsels te ontsnappen. Dat was voor speluitgever Identity Games de inspiratie om er een bordspel van te maken.

Escape Room The Game bevat vier puzzels die je samen moet oplossen, waarvan de thema’s ‘Virus’ en ‘Nuclear Countdown’ meteen de aandacht trokken. In 60 minuten tijd gaan spelers de uitdaging aan om één van de vier verschillende escape rooms op te lossen. Door samen verbanden te leggen tussen de op het eerste oog willekeurige aanwijzingen, moeten er binnen de tijd drie codes ontcijferd worden. Gedurende het spel worden er hints gegeven om de spelers op weg te helpen. De tijd van de Chrono Decoder* tikt door en daarmee loopt de spanning verder op.

escape-room-funland-murdermystery-expansions

Naast de vier bestaande puzzels ‘Prison Break’, ‘Virus’, ‘Nuclear Countdown’ en ‘Temple of the Aztec’, komen er eind dit jaar nog de uitbreidingen ‘Murder Mystery’ en ‘Funland’ uit.

Escape Room The Game is nu verkrijgbaar voor iets minder dan €40,-.

Wat was de engste Escape Room die jij hebt gespeeld?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie