Verfilmt Spielberg eindelijk The Talisman van Stephen King & Peter Straub?

talisman 1984In 1984 brachten Stephen King en Peter Straub het boek The Talisman (Nederlandse versie: De Talisman) uit, een fantasieroman met alternatieve dimensies en vreemde wezens. Iedereen kon zien dat het verhaal de basis was voor een goede film, inclusief Steven Spielberg. Spielberg kocht de filmrechten. Maar er kwam nooit iets van.

Boekbeschrijving: Jack Sawyer, twaalf jaar oud, staat op het punt aan een fantastische, opwindende, maar afschrikwekkende speurtocht naar De Talisman te beginnen. Want alleen de talisman kan zijn stervende moeder redden en de onzichtbare vijand verslaan die hen bedreigt. Om zijn doel te bereiken moet de jonge Jack echter niet alleen het hele Amerikaanse continent bereizen, maar ook de wondere en bedreigende wereld van de Territoria binnengaat.

Tijdens een Entertainment Weekly interview met King en Spielberg kwam het onderwerp The Talisman aan de orde, met King: “Meerdere keren kwam [Spielberg] er heel dicht bij en werd er veel over gediscussieerd.” Spielberg voegde er vervolgens aan toe : “Ik heb het gevoel dat, in de nabije toekomst, dit een samenwerking kan zijn. Ik heb sinds 1984 de rechten op het boek en hoop de film de komende jaren gemaakt te zien worden. Niet dat ik er als regisseur aan verbonden ben, maar het is wel iets dat ik graag gemaakt zie worden en iets waar ik al 35 jaar naar uitkijk.”

Steven Spielberg en Stephen King

De film wordt gemaakt door Spielberg´s Amblin Entertainment en zou eerder als tv-serie worden verfilmd. Nu komt er dus een filmversie, die geproduceerd wordt door Frank Marshall en Michael Wright. Vorig jaar werd bekend dat regisseur Josh Boone (The Fault in Our Stars, Stuck in Love, The New Mutants) werkte aan een script voor The Talisman. Het is niet duidelijk of Boone nog steeds betrokken is bij het project, of dat zijn script zal worden gebruikt. Een releasedatum is dus ook nog onbekend.

Interessant artikel?

1 gedachte over “Verfilmt Spielberg eindelijk The Talisman van Stephen King & Peter Straub?”

  1. Wat ik jammer vind is dat partijen zo lang de filmrechten kunnen behouden en daarmee dus eigenlijk anderen blokkeren.

    Gelukkig verkoopt King wel ‘Dollar Baby’-rechten aan beginnende filmmakers en kan dus iemand als Mathie Ratthe wel een korte film maken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie