Spinoff voor serie NOS4A2 in overweging

Zelf heb ik met veel plezier gekeken naar de TV-serie NOS4A2, te zien op Amazon Prime. In deze serie, gebaseerd op het boek van Joe Hill volgen we de strijd van de jonge vrouw Vic McQueen tegen de sinistere Charlie Manx. Het introduceerde ons aan het concept van ‘’sterke creatievelingen’’, mensen met bijzondere gaven. Manx rijdt rond een oude Rolls Royce waar hij op bovennatuurlijke wijze mee is verbonden en ontvoert kinderen naar Kerstland. Een originele slechterik die je met elke aflevering beter leert kennen. Het is een spannend verhaal met elementen van zowel horror als fantasy. Het doet je meeleven met de hoofdpersonen en als snel wordt je ondergedompeld in een wereld die wonderbaarlijk is, maar toch geloofwaardig.

Helaas, na twee seizoenen is de serie al tot een eind gekomen. Voor de fans is er echter goed nieuws. Showrunner Jami O’Brien heeft aangegeven dat ze open staat voor een spin-off! De wereld is tenslotte rijk genoeg om op voort te borduren. Zoals The Walking Dead spinoffs kreeg als Fear the Walking Dead en The Walking Dead: World Beyond, zou er ruimte moeten zijn voor meer verhalen in de wereld van NOS4A2. Nu is The Walking Dead natuurlijk veel succesvoller dan NOS4A2, maar we kunnen hopen.. De wil is er in ieder geval.

Hoe dan ook, ik kan iedereen aanraden deze serie te bekijken. De acteurs spelen geweldig, het verhaal zit vol plotwendingen en het is gewoon erg spannend en meeslepend.

Heb jij beide seizoenen gekeken en hoop jij ook op meer?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie