Recensie: Splintered (Simeon Halligan, 2010)

Splintered - curiosity can be a killer

De lastige tiener Sophie haalt haar vrienden over een tochtje te maken naar de uitgestrekte bossen in Wales op zoek naar een plaatselijke legende – een gevaarlijk wild beest. Het wezen zou half dier en half mens zijn, met de kracht van een beest en het vernuft van de mens. Sophie en John gaan op onderzoek in een verlaten kerkelijk kindertehuis, ze worden aangevallen en als Sophie weer bij haar positieven komt zit ze opgesloten opgesloten. Oude trauma’s komen weer boven, haar vrienden komen haar zoeken, kunnen ze ontsnappen voor het te laat is?

Zaterdag 26 maart zendt Syfy de Engelse low-budget horrorfilm Splintered van de debuteerde regisseur Simeon Halligan uit. Toen we vorig jaar de trailer zagen waren we meteen nieuwsgierig en op het moment dat Universal ons vertelde de film op Syfy te gaan uitzenden waren we meteen enthousiast. Splintered heeft in Engeland een korte tijd in de bioscopen gedraaid, in Nederland beleeft de film zijn première op tv. De Nachtvlinders kregen een exclusieve blik op de film.

Voor een lowbudget horrorfilm begint Splintered niet bepaald origineel, maar zodra Sophie (Holly Weston) eenmaal zit opgesloten wordt de film spannend en verrassend, hetgeen voornamelijk wordt ondersteund door de geweldige locatie (het in 1991 gesloten Sint Joseph’s Seminary, Lancashire in Engeland). De film haalt stukjes inspiratie uit weerwolven, misbruik in Katholieke instellingen en de klokkenluider van de Notredam, een vreemde en dodelijke mix.

Stephen Martin Walters heeft de nodige acteerervaring, toch laat zijn jonge tegenspeelster Holly Weston zich niet weg spelen. De andere acteurs kunnen overigens niet snel genoeg doodgaan. Splintered is een aardige horrorfilm geworden, de paar rare plotwendingen nagelaten.

Splintered, zaterdag 26 maart om 20:30u op Syfy Benelux.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie