Nieuwe spokenjaag-simulator Ghost Hunters Corp volgende week in vroegtijdige toegang

Ghost Hunters Corp

Phasmophobia is een spel waarin je op zoek gaat naar bovennatuurlijk bewijs op een plek waar het spookt. Deze game, gemaakt door één persoon, sloeg in als en bom en is razend populair. Het kan dan ook niet lang duren voordat er look-a-likes verschijnen.

Op 16 juli verschijnt er een nieuwe game op Steam in vroegtijdige toegang: Ghost Hunters Corp. In deze game van Studio Goupil is het de bedoeling om met maximaal vier mensen te gaan jagen op spoken op verschillende locaties. Net als in Phasmophobia is het de bedoeling om bewijs te vergaren, zodat je weet waar je mee te maken hebt. Maar waar Phasmophobia daar stopt, gaat Ghost Hunters Corp verder. Na dit bewijs is het ook daadwerkelijk de bedoeling om de geest in kwestie te verdrijven. Dit kan niet alleen met de standaard kruisbeelden, maar ook met een zout schietende shotgun.

Laat het ritueel beginnen

Verder zijn de specifieke kenmerken precies hetzelfde als Phasmophobia, multiplayer tot en met vier mensen, spraakherkenning zodat de geest je kan horen en je er mee kan communiceren, verschillende geesten die je tegenkomt op verschillende locaties. Wat er nieuw is; er zijn objecten die bezeten zijn die je moet zien te vinden en de spoken bezitten een A.I; waardoor ze leren en aanpassen aan jouw speelstijl. En van wat ik van verschillende filmpjes heb gezien, eenmaal buiten de voordeur ben je nog niet veilig. De geest staat regelmatig keihard tegen je bus waar je mee bent gekomen aan te bonken.

Van wat ik mag geloven is dit Phasmophobia 2.0. De toevoeging van het daadwerkelijk uitdrijven en de bezeten objecten voegen een nieuwe laag toe aan een bestaand concept wat zichzelf al goed heeft bewezen en dat het spook je nu ook buiten kan volgen, maken dit wel weer een stukje enger. Ik ben in ieder geval erg benieuwd. Het spel komt vooralsnog alleen uit op PC. Een prijs is nog niet bekend, maar aangezien het een vroegtijdige toegang is zal het niet heel duur zijn.

trailer alpha 1

Update: de uitgever heeft bevestigd dat het spel tijdens early access zo’n 15 euro zal gaan kosten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Nieuwe spokenjaag-simulator Ghost Hunters Corp volgende week in vroegtijdige toegang”

  1. Ik ben er nu wat filmpjes van aan het kijken en het ziet er supertof uit! Goed dat er meer van dit soort gsmes komen die daadwerkelijk een goede poging doen om echt legit eng te zijn. Dat zal Phasmophobia alleen maar beter maken en omgekeerd ook!

    Beantwoorden
    • Ja precies! Eerst dacht ik, net als zovelen, meh, een phasmo-kopie, maar ze voegen wel wat toe aan het bestaande concept. Grappig ook dat nog nooit iemand op zo’n idee als dit was gekomen, want het werkt gewoon erg goed

      Beantwoorden

Plaats een reactie