Spokenvangsim Phasmophobia krijgt grote update

Phasmophobia, het successpel van Kinetic Games krijgt eindelijk een grote update waarin verschillende bugs verholpen worden, waar het spel iets beter op de elementen is afgestemd en waar de A.I. van de spoken flink is verbeterd.

Vorig jaar was Phasmophobia (Fasmofobie: angst voor geesten) een grote hit. Het spel zat simpel in elkaar, ga met drie vrienden een huis in waar een geest zou zitten en zoek door middel van verschillende soorten bewijs uit om wat voor geest het gaat. Simpel, maar super effectief. Ik heb verschillende potjes met Nachtvlinders Janita en Frank mogen spelen en mijn nekharen stonden elke keer rechtovereind. Tegenwoordig haalt het niet meer de indrukwekkende 20.000 unieke spelers per dag, maar het wordt nog steeds flink gespeeld. Updates van dit kaliber moeten ervoor zorgen dat het momentum behouden blijft.

De update heeft veelal kleine aanpassingen; een knop om het geluid van stereo naar mono te switchen, de moeilijkheidsgraad die nu handmatig geselecteerd kan worden in plaats van random toegewezen en je kan nu ook een port voor je firewall toewijzen. Dit moet de vele frustraties oplossen die spelers hadden met het multiplayer gedeelte. Het grootste gedeelte van de update is toch wel het aanpassen van de Artificial Intelligence van de spoken. Die kunnen nu deuren openen, zijn een stuk agressiever, luisteren beter naar waar de spelers zijn en kunnen nu, jawel, de hoek om.

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Om nou te zeggen dat het spel helemaal perfect is, nee. Er is nog genoeg aan te sleutelen, maar met deze update lossen ze ook een hoop op. Kinetic Games moest deze update wel eerst uitbrengen voordat ze verder kunnen met meer content. Alle code die ze nog gaan toevoegen maken het er allemaal niet simpeler op, dan kan de basis maar beter in orde zijn.

Ik heb gelijk weer zin om een potje te spelen in ieder geval. Zijn er nog meer mensen die dit spelen? Laat maar weten hieronder in de comments, misschien kunnen we wel eens een potje samen doen. En misschien kan ik Frank en Janita weer eens zo gek krijgen voor een Twitch-stream. Phasmophobia is nu verkrijgbaar op Steam in early access.

Phasmophobia - Official Announcement Trailer

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie