Survivalhorrorgame S.T.A.L.K.E.R. 2 opnieuw aangekondigd

De gamebeurs E3 vindt over een paar weken plaats in Los Angeles en daarom zien we de laatste tijd veel game-aankondigen voorbijkomen. Deze is echter wel een hele opvallende en vergt nog wat geduld: S.T.A.L.K.E.R., de horrorgame uit 2007, krijgt toch een vervolg!
S.T.A.L.K.E.R. 2 - 2021

De survivalhorrorgame S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl kwam in 2007 uit, de prequel Clear Sky in 2008 en het vervolg Call of Pripyat kwam in 2009 uit. S.T.A.L.K.E.R. 2 werd na deze successen aangekondigd in 2010. Echter eind 2011 leek de ontwikkeling niet soepel te gaan en in april 2012 werd het vervolg officiëel gecancelled en de gamestudio gesloten. De werknemers werden ontslagen bij GSC Game World, maar richtten samen het bedrijf Vostok Games op en kwamen met de survivalhorrorgame Survarium.


In 2014 werd er nieuw leven in gamestudio GSC Game World geblazen en op zijn Facebook kondigde eigenaar Sergiy Grygorovych deze maand aan dat de ontwikkeling van S.T.A.L.K.E.R. 2 weer is gestart. De nieuwe website van het spel duidt 2021 als de geplande lanceerdatum. Zal het deze keer goed gaan?

En een blik terug naar 2007: Hoe was S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl?

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl PC Games Trailer -

Dit semi-realistische schietspel speelt zich af in de nabije toekomst waarin Tsjernobiel voor de tweede keer in de geschiedenis getroffen wordt door een nucleaire ramp. Het geïnfecteerde gebied, kortweg de ‘Zone’ genoemd, spreidt zich steeds verder uit en het leger doet er alles aan iedereen uit het gebied te weren. Sommige dappere individuen weten zich echter toch toegang te verschaffen tot het gevaarlijke gebied, ondanks de inspanningen van het leger. Zij worden Stalkers genoemd. Slechts een aantal keerde terug, maar bracht wel vreemde objecten mee en de boodschap dat het gebied niet alleen geïnfecteerd was, maar dat er ook mutanten rondzwierven.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie