Amazon start opnames voor Fallout-serie voor Prime Video

Ergens in 2020 is het al eens geroepen: de post-nucleare videgame Fallout krijgt een tv-serie. Na twee jaar stilte is het nu officieel dat de serie er echt gaat komen, acteur Walton Goggins deelt namelijk op zijn instagram dat de opnames voor deze Amazon Original zijn begonnen!

“Day 1… FALLOUT… for Amazon. Deep breath…. Exhale… Let’s see where this road goes want too. #fallout #theghoul” schrijft Walton Goggins op zijn instagram.

Wat weten we over de Fallout tv-serie?

Het is de tweede poging voor een live action-verfilming

In 1998 schreef filmmaker Brent V. Friedman als eens een script. Dit zou ontwikkeld worden door Interplay Films, een zusterbedrijf van de uitgever van de eerste Fallout-game. Naast de Fallout-verfilming waren er ook plannen voor film van de games Descent en Redneck Rampage. Geen van deze films kwam er, wel is er een vroege versie van het script online te lezen.

Van de makers van HBO’s Westworld

Ja, echt. De Amerikaanse productiestudio die de serie Fallout produceert, Kilter Films, is ook verantwoordelijk voor de HBO-serie Westworld, Person of Interest en de film Reminiscence. Plus De tweede producenten, Jonathan Nolan and Lisa Joy, hebben recent ook voor Amazon de serie The Peripheral gemaakt. Nog niet overtuigd? Jonathan Nolan schreef het korte verhaal Memento Mori, wat zijn broer Christopher in 2000 verfilmde tot Memento.

De zijn de castleden:

Hoewel de opnames begonnen zijn is er nog weinig bekend over de acteurs. Slechts 5 namen kunnen we delen en daarbij weten we niet eens exact welke rol ze spelen. De eerder genoemnde Walton Goggins speelt waarschijnlijk een ghoul. Van de rest van de cast – Ella Purnell, Kyle MacLachlan, Xelia Mendes-Jones en Aaron Moten – weten we verder helemaal niks.

Waarover gaat Fallout?

Het plot voor de serie luidt “The future once envisioned by Americans in the late 1940s explodes upon itself after a nuclear war in 2077.” De serie is natuurlijk gebaseerd op de videogames, maar speelt zich er mogelijk nog vlak voor af. De game Fallout76 speelt zich chronologisch het eerste af, namelijk in 2102, 25 jaar na de nucleaire oorlog.

Wanneer kunnen we de Fallout-serie zien op Amazon Prime Video?

Ook dit weten we nog niet, de opnames zijn deze maand begonnen en duren sowieso nog tot 16 augustus. Maar wellicht zijn er meer opnames nodig, dat weten we niet. Als de opnames zijn afgerond, begint de post-productie en dit kan zo nog een paar maanden duren. Ergens in 2023 is mijn best mogelijke gok.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie