Starz maakt nieuwe dramareeks rond Vlad Dracula

De Amerikaanse kabelzender Starz, bekend van onder meer de Spartacus-reeks, heeft meegedeeld dat het momenteel werkt aan een nieuwe vampierenreeks waarin Vlad Dracula centraal zal staan.

Vlad Dracula is de bijnaam voor Vlad III, de vorst van Walachije uit de 15e eeuw, die zich tijdens zijn regeerperiode sterk kantte tegen de Turken en de uitbreiding van het Ottomaanse Rijk. Hij was een uiterst bloeddorstige heerser die berucht was voor het spietsen van mensen. Daarnaast vermoordde hij ook mensen door hen levend te villen, te koken, te onthoofden, de ogen uit te steken, te wurgen, te roosteren of levend te begraven. Daarbij maakte hij geen onderscheid tussen volwassenen en kinderen.

Schrijver Bram Stoker gebruikte later de bijnaam van Vlad III voor zijn beroemde vampierverhaal, nl. Dracula. Ondanks dat Stoker’s verhaal niets met het verhaal van Vlad III te maken had, legden latere schrijvers en regisseurs toch het verband. Ze vermengden het verhaal van Vlad met vampierenverhalen en in films werd Dracula veelvuldig naar het evenbeeld van Vlad III geportretteerd.

Ook voor hun nieuwste TV-serie zal Starz beide verhalen met elkaar mengen. Ze zullen de historische feiten van de gruweldaden van de vorst van Walachije mixen met het fictieve Dracula-verhaal en hopen zo een originele twist aan hun reeks te kunnen geven. In de reeks zullen we zien hoe Vlad Dracula evolueert van een geliefd vorst naar ’s werelds meest gevreesde vampier. Daarna brengt hij zichzelf langzaamaan ten val doordat hij wanhopig blijft vasthouden aan zijn menselijkheid, zijn vrouw en zijn koninkrijk.

Voor de reeks werd J. Michael Straczynski aangetrokken. Straczynski verdiende eerder al zijn sporen door de scenario’s voor Underworld: Awakening en Thor te schrijven. Voor de Vlad Dracula-reeks zal hij samenwerken met horrormeester Roy Lee (The Ring, The Woman in Black) en producer Rob Tapert (Xena: Warrior Princess, Evil Dead). Voorlopig is nog niet bekend wanneer we de reeks op het scherm mogen verwachten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Starz maakt nieuwe dramareeks rond Vlad Dracula”

Plaats een reactie