Stephen King paste einde 22-11-1963 aan voor Joe Hill

22-11-1963, het laatste boek van Stephen King ligt al weer een paar maanden in de boekhandels. Deze vuistdikke thriller gaat over Jake Epping, die ontdekt dat hij terug in de tijd kan reizen. Veel mensen in zijn huidige tijd denken, dat de wereld er beter aan toe zou zijn, wanneer John F. Kennedy nog zou leven. Jake neemt een andere identiteit aan en reist naar het jaar 1958. Lukt het hem om Kennedy te redden, en welke gevolgen heeft dit voor de toekomst?
Voorkantboek22-11-1963
De afgelopen maand bekende King dat hij in het oorspronkelijke verhaal een ander einde in gedachten had. Maar, na een gesprek met zijn zoon Joe Hill (Hoorns), besluit hij het einde te veranderen in de versie die nu in de winkels ligt. Hill had wat problemen met de eerste versie. De hoofdredacteur van de officiële Stephen King website zegt hierover het volgende:

‘Ik heb de beide versies gelezen en heb Stephen (King) gevraagd voor een mogelijkheid om het alternatieve einde op de website te publiceren, zodat men de beide eindes met elkaar kon vergelijken. Ik weet dat Joe (Hill) problemen had met de manier waarop de eerste versie van het einde geschreven was. Ik heb hier Stephen later nog naar gevraagd en hij zei het volgende: Het enige van Joe hem had verteld, is dat Jake Sadie nog een keer moest ontmoeten, wanneer ze een oude vrouw was. Hoe het einde uiteindelijk is ontstaan, is geheel het idee van Stephen, gebaseerd op de suggestie van zijn zoon.’

Om het oorspronkelijke eind van het boek is hier te lezen. Wat vinden jullie ervan? Welk einde spreekt jullie het meest aan?

Verfilming
Zoals eerder is vermeld, is er sprake van een mogelijke verfilming van het boek 22/11/1963. Regisseur Jonathan Damme (The Silence of the Lambs) is bijzonder geïnteresseerd in het boek ‘Het is een verhaal over tijdreizen, waarin iemand terugkeert in de tijd om JFK (John F. Kennedy) te redden. Het is een bijzonder thriller en tegelijkertijd een geweldig liefdesverhaal. Indrukwekkend boek.’ Momenteel werkt Damme hard aan het script voor 22/11/1963. ‘Op dit moment verloopt dit voorspoedig’, aldus de regisseur.

De opnames staan gepland voor eind dit jaar. De film zal waarschijnlijk pas 2013 in de bioscopen draaien.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Stephen King paste einde 22-11-1963 aan voor Joe Hill”

 1. Ik kan mij een aflevering van the Twilight Zone herinneren die ook dit als onderwerp had. Niettemin ben ik zeer benieuwd naar de nieuwste Stephen King verhaal + film. Deze zullen naar aller waarschijnlijkheid veel meer diepgang hebben. Het alternatieve einde spreekt mij persoonlijk wat meer aan.

  Beantwoorden
 2. Tijdens het lezen van het boek heb ik al verschillende keren zitten hopen op een verfilming, mooi om te lezen dat dit nu ook gaat gebeuren:) Na het hele boek gelezen te hebben hoop ik op Matt Damon voor de hoofdrol, hij lijkt me hiervoor de juiste persoon die goed bij het personage past.

  Beantwoorden
  • Ik kan mij ook die aflevering herinneren. Maar liep het slecht af. Ik heb het boek inmiddels gelezen Het heeft inderdaad meer diepgang. Ik vertel niets over het boek. Ik weet o je hem al uitgelezen heb. Ik heb de serie pas gekeken na dat ik het boek uit had.

   Beantwoorden
   • Helaas moet ik je te leur stellen. De hoofdrol ging naar James franco. Ik heb bij het lezen niet aan een verfmilng gedacht. Maar ik toen aan het lezen was zag ik een trailer op fox van het boek. Ik heb de serie opgenomen en eerst het boek uigelezen. Nu kan ik de serie kijken en dat ben ik aan het doen.En ik kan je zeggen James franco doet het goed.

    Beantwoorden

Plaats een reactie