‘The Outsider’, de nieuwe Stephen King, verschijnt 22 mei

Schrijver Stephen King heeft een geweldig jaar achter de rug, waarin hij 70 werd. Niets erop dat King het dit jaar kalmer aan gaat doen, wat inhoudt dat 2018 zeker weer een verrassend jaar wordt. Na het succes van zijn bestsellers in de Bill Hodges-trilogie, ‘Mr. Mercedes’, ‘Finders Keepers’ (De eerlijke vinder) en ‘End of Watch’ (Wisseling van de wacht), komt Stephen King nu met een misdaad-thriller met een unieke twist: The Outsider (De buitenstaander).

Plot

Wanneer het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden, wijzen ooggetuigen en forensisch materiaal onmiskenbaar in de richting van de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de verdachte, die met groot machtsvertoon wordt gearresteerd, heeft een waterdicht alibi. Detective Ralph Anderson raakt na verder onderzoek ook overtuigd dat hij inderdaad buiten de stad was. Hoe kan hij dan tegelijkertijd op twee plekken zijn geweest?

Het klinkt alsof King’s nieuwe boek een mix is tussen mysterie en horror, net zoals ‘End of Watch’ (Wisseling van de Wacht), het derde boek in de Mr. Mercedes detective trilogie. Ondanks de nieuwe locatie, Flint City, blijft te bezien of ‘The Outsider’ een voortzetting zal zijn van die serie. Geruchten rond het nieuwe boek hinten op de terugkeer van een “vertrouwd personage”, en de fans discussiëren erover of het misschien Holly Gibney is, het hulpje van Bill Hodges in de detectiveserie.

‘The Outsider’ wordt gepubliceerd op 22 mei 2018 en is hier te reserveren. Of klik hier voor Nederlandstalige versie.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “‘The Outsider’, de nieuwe Stephen King, verschijnt 22 mei”

Plaats een reactie