Stephen King stapt over van uitgever Luitingh Sijthoff naar The House of Books.

Bijna veertig jaar gaf uitgever Luitingh Sijthoff de boeken van Stephen King uit. Hier lijkt vanaf september 2017 verandering in te gaan komen. Uitgever The House of Books heeft namelijk de rechten bemachtigd van Kings nieuwste boek ‘Sleeping Beauties’, welke vanaf 26 september 2017 wereldwijd te koop zal zijn. Dit boek schreef hij samen met zijn zoon Owen King. En dat niet alleen: ook is er gelijk een deal gesloten over het volgende boek van Stephen King. De uitgever gaat hiernaast ook praten over de publicatie van de andere boeken van Owen King in het Nederlands.

Stephen King’s literair agent Paul Sebes bood de titel aan verschillende uitgevers tegelijk aan. Genevieve Waldmann, directeur-uitgever van Luitingh-Sijthoff, geeft hierin aan dat ze een stevig voorstel en plan hebben aangeboden aan de agent, maar de eisen simpelweg niet meer realistisch waren. Dit had als gevolg dat Luitingh het bod introk. Waldmann betreurt het feit dat ‘Sleeping Beauties’ niet bij hen zal verschijnen. Wel kijken ze uit naar de 70ste verjaardag van King en de verfilming van ‘It’ (Het) en ‘De Donkere Toren’. Het eerdere materiaal van King blijft namelijk wel onder beheer van Luitingh-Sijthoff.

The House of Books is ontzettend enthousiast over het nieuwe boek van Stephen King en hoopt meer uit deze boekendeal te kunnen slepen. Ook heeft de uitgeverij de ambitie om de Nederlandse lezers, naast ‘Sleeping Beauties’ meer kennis te laten maken met Owen King. Over de publicatie van ‘Sleeping Beauties’ liggen al grote plannen op tafel. Zo wil de uitgever naast de fans van King een breder publiek aanspreken, hierbij gericht op vrouwen. De inhoud en de omslag van het boek zou namelijk speciaal vrouwen aanspreken. Lees de volgende beschrijving van het boek en oordeel zelf:

‘Sleeping Beauties’ is een eigentijds en beangstigend sprookje waarin iets vreemds gebeurt met vrouwen als ze gaan slapen; ze worden omhuld met een coconachtig weefsel. Als ze wakker worden gemaakt, als het weefsel dat hun lichaam omhult wordt aangeraakt of aangetast, worden de vrouwen agressief en enorm gewelddadig. Als ze blijven slapen komen ze in een andere wereld terecht, en blijven de mannen op onze wereld achter – overgelaten aan hun primaire instincten.’

Volgens de uitgever is het resultaat prikkelend en betoverd, namelijk het beste werk van Stephen King gecombineerd met het overduidelijke schrijftalent van zijn zoon. Inmiddels zijn de filmrechten verkocht aan productiemaatschappy Anonymous Content. Zij gaan samen met vader en zoon en producer Michael Sugar (‘The Spot’,’ The Kink’) een televisieserie maken van het boek.

Na 40 jaar komt er dus een einde aan de verschijning van het nieuwe werk van Stephen King bij Uitgever Luitingh-Sijthoff. Nu rest ons om vol verwachting uit te kijken naar 26 september 2017. Naast de nieuwe boeken van Stephen King zijn we natuurlijk ook benieuwd hoe The House of Books deze publicaties gaan vormgeven. Details en verdere verschijningsdata worden in de toekomst bekend gemaakt.

.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Stephen King stapt over van uitgever Luitingh Sijthoff naar The House of Books.”

Plaats een reactie