Here’s Johnny again! Stephen King schrijft vervolg The Shining

Stephen King heeft aangekondigd dat hij een vervolg op The Shining aan het schrijven is. King las delen van het nieuwe boek voor tijdens het ‘2011 Fall for the Book Festival’ van de George Mason University. Het boek heet Dr. Sleep en gaat over de, inmiddels volwassen, Danny Torrance, het helderziende jongetje uit The Shining.

Jack Nicholson als Jack Torrance in The Shining
Jack Nicholson speelde Jack Torrance in de verfilming van The Shining

King had zich altijd al afgevraagd hoe het nu eigenlijk af zou lopen met Danny, en zodoende werd de basis voor een nieuw verhaal gevormd.

In Dr. Sleep heeft Danny nog steeds zijn paranormale gaven. Hij werkt als stervensbegeleider bij een hospice en gebruikt zijn gaven om mensen pijnloos te laten sterven. Dan komt hij in contact met een groep vampiers, ‘The Tribe’ genaamd. Zij zijn echter niet uit op bloed, maar de paranormale energie van mensen zoals Danny.

King legde het idee voor een vervolg al in 2009, via zijn website, voor aan zijn fans. Hij vroeg hen of ze liever een vervolg op The Shining of de Donkere Toren wilden zien. The Shining genoot overduidelijk de voorkeur. Hoewel het manuscript bijna klaar is, is er nog geen publicatiedatum bekend gemaakt.

Stephen King was aanwezig bij het ‘2011 Fall for the Book Festival’ om de Mason Award in ontvangst te nemen. Deze prijs wordt uitgereikt aan schrijvers die een uitzonderlijke literaire bijdrage hebben geleverd aan een groot lezerspubliek. Het is gebruikelijk dat de prijs uitgereikt wordt nadat de auteur voor heeft gelezen uit eigen werk. King gebruikte deze gelegenheid om voor te lezen uit Dr. Sleep.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Here’s Johnny again! Stephen King schrijft vervolg The Shining”

Plaats een reactie