Here’s Johnny again! Stephen King schrijft vervolg The Shining

Stephen King heeft aangekondigd dat hij een vervolg op The Shining aan het schrijven is. King las delen van het nieuwe boek voor tijdens het ‘2011 Fall for the Book Festival’ van de George Mason University. Het boek heet Dr. Sleep en gaat over de, inmiddels volwassen, Danny Torrance, het helderziende jongetje uit The Shining.

Jack Nicholson als Jack Torrance in The Shining
Jack Nicholson speelde Jack Torrance in de verfilming van The Shining

King had zich altijd al afgevraagd hoe het nu eigenlijk af zou lopen met Danny, en zodoende werd de basis voor een nieuw verhaal gevormd.

In Dr. Sleep heeft Danny nog steeds zijn paranormale gaven. Hij werkt als stervensbegeleider bij een hospice en gebruikt zijn gaven om mensen pijnloos te laten sterven. Dan komt hij in contact met een groep vampiers, ‘The Tribe’ genaamd. Zij zijn echter niet uit op bloed, maar de paranormale energie van mensen zoals Danny.

King legde het idee voor een vervolg al in 2009, via zijn website, voor aan zijn fans. Hij vroeg hen of ze liever een vervolg op The Shining of de Donkere Toren wilden zien. The Shining genoot overduidelijk de voorkeur. Hoewel het manuscript bijna klaar is, is er nog geen publicatiedatum bekend gemaakt.

Stephen King was aanwezig bij het ‘2011 Fall for the Book Festival’ om de Mason Award in ontvangst te nemen. Deze prijs wordt uitgereikt aan schrijvers die een uitzonderlijke literaire bijdrage hebben geleverd aan een groot lezerspubliek. Het is gebruikelijk dat de prijs uitgereikt wordt nadat de auteur voor heeft gelezen uit eigen werk. King gebruikte deze gelegenheid om voor te lezen uit Dr. Sleep.

Stephen King bij het '2011 Fall for the Book Festival' om de Mason Award in ontvangst te nemen. Stephen King bij het ‘2011 Fall for the Book Festival’ om de Mason Award in ontvangst te nemen. © Alexis Glenn

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
VeryBloodyMary
VeryBloodyMary
11 jaren geleden

Dat heeft hij toch nog snel gegaan in ene, die stiekemerd!

Frank Mulder
11 jaren geleden

hij werkt duidelijk aan meerdere boeken tegelijk dus 🙂

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x