Nieuwe Stephen King-serie ‘Castle Rock’ start in augustus met filmen

Welke Stephen King fan is er al niet eens geweest in één van zijn boeken? Het fictieve stadje ‘Castle Rock’. In een groot aantal van King’s boeken speelde dit stadje een belangrijke rol. De boeken ‘Cujo’ en ‘De Noodzaak’ speelden zich deels af in dit stadje en ‘Het’ en ‘De Beproeving’ refereerden naar Castle Rock. En zo zijn er nog veel meer titels te noemen, die gelinkt kunnen worden aan dit eigenaardige plaatsje. Hulu en J.J. Abrams besloten om een televisieserie te ontwikkelen rondom dit wel heel bijzondere stadje. Onze nieuwsgierigheid is natuurlijk gewekt. Want wat kunnen we verwachten van deze nieuwe Stephen King serie?

CASTLE ROCK - Teaser BAD ROBOT PRODUCTIONS

Castle Rock wordt omschreven als een psychologische horror, dat zich, niet verrassend, zal afspelen in Castle Rock. Deze nieuwe serie combineert de mythologische elementen met de intieme manier waarop King de verschillende karakters verwerkt in zijn verhalen, tot een epische saga van duisternis en licht in een klein stadje in de staat Maine. Uniek aan deze serie, is dat het niet één boek of verhaal van King beslaat, maar een flinke hoeveelheid van zijn werken zal aanstippen, waarbij de meest geliefde en iconische karakters op de beeldbuis zullen verschijnen.

Uit het laatste nieuws blijkt dat men in augustus gaat starten met filmen in de New England Studios in Devens, Massachusetts. Waarschijnlijk zal dit duren tot januari 2018, waarbij er ook gefilmd gaat worden in Orange, een klein stadje ten westen van Leominster. Sam Shaw en Dustin Thomassen, die ook Manhattan creëerden ontwikkelden het ‘Caste Rock’ project voor de televisie en zullen eveneens als schrijvers aan de slag gaan. Naast Abrams zullen ook Ben Stephenson en Liz Glotzer verantwoordelijk zijn voor de productie. Andre Holland, bekend van ‘Moonlight’ zal in de serie de rol van Henry vertolken, een advocaat met een bijzonder en gecompliceerd verleden in Castle Rock.

Het is nog niet bekend, wanneer de serie te zien zal zijn op de televisie.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie