2e trailer van Stephen King-serie Chapelwaite!

22 augustus komt Chapelwaite, de verfilming van Stephen King’s korte verhaal Jerusalem’s Lot naar Epix. Na de officiële trailer van deze serie, is nu een tweede gereleased die iets meer laat zien van wat er schuilt in de grond en in het bloed van de vervloekte familie Boone. Check hem hier!

Het korte verhaal Jerusalem’s Lot van Stephen King zat in de bundel Satanskinderen (Night Shift) en stamt alweer uit de jaren ’70. Het is een prequel van King’s grote hit Salem’s Lot en vertelt het verhaal van Charles Boone, die in de 18e eeuw met zijn vriend/bediende Calvin in een afgelegen familielandhuis trekt nadat zijn neef die er woonde overleden is. De dorpelingen van het nabijgelegen Preacher’s Corners achten het huis en de familie Boone vervloekt, en warempel: het landhuis verbergt inderdaad tragedies en geheimen, die hoorbaar achter de muren schuifelen.. Is Charles net zoals zijn familie inderdaad gek, of zit er een ongekende duisternis achter het onheil dat de naam Boone achtervolgt?

CHAPELWAITE Red Band Trailer (2021) Stephen King Horror

De toevoeging aan deze trailer is veelbelovend, vind je ook niet? Chapelwaite zal bestaan uit 10 afleveringen en is vanaf 22 augustus beschikbaar op de Amerikaanse zender Epix. Het is nog niet duidelijk of de serie ook in Nederland te zien zal zijn. Als dat zo is, hoor je het van ons!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “2e trailer van Stephen King-serie Chapelwaite!”

   • Ik heb de eerste aflevering gezien. Er is nog weinig gebeurd, maar de sfeer is ok.
    Lijkt wel een slow burner te worden. Daar ben ik eigenlijk niet zo van, dus ik hoop dat er in de volgende afleveringen echt wat gaat gebeuren 😉

    Wel jammer dat er kennelijk geen enkele serie meer mag worden gemaakt zonder een racistische oude blanke man. Dat begint wel een beetje op te vallen en te irriteren.

    Beantwoorden
 1. Inmiddels is de serie compleet uitgezonden.
  Gave serie. Een echte slow burn, maar zeker de moeite waard. Gebaseerd op een verhaal van Stephen King maar met de nodige uitbreidingen. Dat moest ook wel om een verhaal van 35 pagina’s (in de NL vertaling) om te zetten naar een serie van 10 afleveringen van een klein uur. De sfeer van het verhaal, vooral in het creepy huis zelf, is echter goed bewaard gebleven.
  Brody slaat zich er fluisterend met glans doorheen en heeft draagt deze serie echt. De verandering die hij ondergaat wordt goed overgebracht.
  De finale is wat abrupt, maar het einde is daarentegen heel goed gevonden.

  Het lijkt duidelijk dat dit een miniserie of eventserie blijft, want het verhaal is verteld. Natuurlijk kan je je afvragen hoe het verder gaat met de mensen die aan het einde overblijven. Maar aan de andere kant vind ik dat echt niet nodig. Het was (erg) goed zo.

  Beantwoorden
  • Leuk dat je je review geeft Rob! Die van een van mijn mede nachtvlinders volgt binnenkort. Ik moet de serie nog zien, ben nog bezig met een andere.. Ik heb er zin in 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie