Stephen Kings The Stand wordt (opnieuw) verfilmd

Stephen King - The Stand (1994)Ongetwijfeld heb je The Stand uit 1996 naar het gelijknamige boek van Stephen King al gezien en behalve het postapocolyptische verhaal, kun je het waarschijnlijk herinneren als een hele lange film. Stephen King’s The Stand was ook geen film, maar een zes uur durende miniserie. Van het boek met de Nederlandse titel De Beproeving is naast de miniserie ook recentelijk een comicreeks verschenen, maar een film kwam er nooit.

CBS Films heeft al jaren de rechten voor deze verfilming in handen, maar het bedrijf is een kleine en jonge speler in de filmmarkt en besloot dat het voor deze belangrijke productie beter was om een samenwerkingspartner te zoeken, welke nu is gevonden in Warner Bros. CBS Films en Warner Bros zullen beiden de ontwikkeling en productie op zich nemen, CBS organiseert de financiering en Warner verzorgt de wereldwijde distributie en marketing.

Behalve het boek, de rechten en het productieteam (Mosaic en Roy Lee) is er nog niets. Men zal de komende weken met scenarioschrijvers en regisseurs om de tafel gaan zitten, de beslissing of The Stand uit één of meerdere films zal bestaan wordt dan ook genoemen.

Tijdens een uiterst gevaarlijke proef in een laboratorium, komt er een dodelijk virusgas vrij. Dit virus zorgt ervoor dat de wereldbevolking in een keer inkrimpt. Tevens krijgt de bevolking die nog over is visioenen van een mysterieuze oude vrouw en van een onheilspellend enge man. Een groep komt erachter dat de visioenen staan voor goed en kwaad en dat een strijd tussen die twee uitersten niet te vermijden is.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

9 gedachten over “Stephen Kings The Stand wordt (opnieuw) verfilmd”

 1. “Ongetwijfeld heb je The Stand uit 1996 naar het gelijknamige boek van Stephen King al gezien” Nee, maar ik heb ‘m wel al een tijdje op dvd 😛 Het eerste deel van de stripboekenreeks is gaaf 😀 Van mij mogen ze er wel een mooie nieuwe film van maken 🙂

  Beantwoorden
 2. Hangt ervan af: een miniserie update dan liever direct op dvd. Komt er een bioscoopfilm, dan liever één lange film. Trilogie? Hopelijk niet, want als er dan telkens een jaar tussen de releases zit… Ik herinner me The Stand nog goed, inderdaad één van King’s beste verfilmingen, maar ook eentje om je hoofd bij te houden, dacht ik.

  Beantwoorden
 3. Ik heb hem zelfs op videoband… stuk of 4 geloof ik. Een hele zit ja, 6 uur, maar indrukwekkend!
  Ik heb het boek ook 2 keer gelezen. Ben erg benieuwd wat ze er van gaan maken…!

  Beantwoorden
 4. Ik denk dat ze het niet moeten gaan proberen in een standaard speelfilm lengte te gaan persen. Gewoon lekker lang zo als een Stephen King verhaal hoort te zijn. Wat mij betreft hoeven ze ‘the Stand’ niet nogmaals te verfilmen. Steek liever de energie maar in het epos van ‘the Dark Tower’.

  Beantwoorden

Plaats een reactie