Stephen King’s ‘Lisey’s Story’ wordt een tv-serie, kijk de eerste foto’s!

Lisey’s Story, één van King’s bestsellers en in het Nederlands vertaald naar Lisey’s Verhaal, wordt verfilmd als miniserie. Vanaf 4 juni zal deze 8-delige serie met Lianne Moore en Clive Owen te zien zijn via Apple TV+.

In Lisey’s Story volg je Lisey (uitgesproken als Liesie) Landon, 2 jaar na het overlijden van haar echtgenoot Scott: een gelauwerd auteur van vele bestsellers, maar ook een geplaagd mens vanwege zijn vreselijke jeugd. Lisey probeert zijn werkkamer op te ruimen terwijl fans van Scott en haar labiele zus aan haar trekken, en herinnert zich ondertussen hun huwelijk en Scott’s verleden met geestelijke stoornissen- en de bovennatuurlijke gave die ze diep had begraven in haar geheugen. Die herinneringen moeten terug naar de oppervlakte wanneer een man die zich Zack McCool noemt Lisey bedreigt vanwege een ongepubliceerd manuscript van Scott. Dat wat ze wilde vergeten, blijkt haar enige uitweg om het er levend vanaf te brengen. Lisey’s Story is een psychologische horror, maar ook een verhaal van liefde. De liefde die voorkomt uit een lang huwelijk, waarbij roem het leven in twee realiteiten verdeeld heeft: privé en publiekelijk, met een geheim deurtje ertussen.

Lisey’s Story werd voor TV herschreven door Stephen King himself. Julianne Moore speelt de rol van Lisey Landon, en Clive Owen die van haar wijlen echtgenoot Scott Langdon. J.J. Abrams zal de regie voor zijn rekening nemen.

4 juni worden de eerste twee afleveringen uitgezonden door Apple TV+, daarna volgt iedere vrijdag van de 8-delige serie de nieuwste aflevering.

Apple Originals Spring 2021 + More | Official Preview Apple TV+

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Stephen King’s ‘Lisey’s Story’ wordt een tv-serie, kijk de eerste foto’s!”

Plaats een reactie