Jack the Ripper en Frankenstein’s monster samen in comic

monster&madmanWanneer Frankenstein’s monster en Jack the Ripper elkaar ontmoeten…

De veelgeprezen stripboekenauteur Steve Niles (30 Days of Night, Hellspawn) is in maart teruggekomen met een nieuwe driedelige horrorserie, Monster & Madman, die wordt uitgegeven door IDW Publishing. Het verhaal dat vertelt wat er zou gebeuren als het monster van Frankenstein en Jack the Ripper elkaar zouden ontmoeten.

Het monster van Frankenstein dwaalt nog steeds verloren rond, maar overal waar hij komt wordt hij bruut verjaagd. Zo blijft hij ronddwalen tot hij een wezen tegenkomt die nog angstaanjagender is dan hijzelf, Jack the Ripper.

Steve Niles is altijd gefascineerd geweest door het monster van Frankenstein. Deze serie is al de vijfde of zesde keer dat Niles het monster gebruikt in een verhaal. Hij vindt het monster een bron van inspiratie. Hij kreeg meteen het idee van “wat als Jack the Ripper het monster van Frankenstein ontmoette?” Jack the Ripper is uiteraard beroemd voor zijn moorden in Whitechapel in London. Alleen zijn in Whitechapel elf moorden gepleegd, maar is er van alleen vijf moorden zekerheid dat Jack the Ripper de dader was. Hoe zit het met de anderen?

Chris Ryall, de Chief Creative Officer van IDW vindt dat Steve Niles veel op Ozzy Osbourne lijkt. Ozzy Osbourne wist altijd met nieuwe, talentvolle gitaristen te komen om zijn macabere en muzikale visie tot leven te brengen. En zo is Niles goed in het vinden van nieuwe, talentvolle tekenaars die zijn duistere fantasieën tot leven weten te brengen. En het nieuwe talent waar Niles dit keer mee komt is Damien Worm. Niet alleen verzorgt hij de tekeningen, van schets tot kleur, maar hij doet ook nog de tekst. Steve Niles kijkt er enorm naar uit om met Worm samen te werken. Hij raakt elke keer weer onder de indruk van Worms macabere stijl, wat zeer geschikt is voor horrorcomics.

Deel 1 van de serie Monster & Madman is net verschenen en telt 24 pagina’s.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie