Sucker Punch: ijzersterk visueel spektakel met dun verhaal

Sucker Punch Blu-rayBabydoll (Emily Browning) wordt tegen haar wil vastgehouden en als oud vuil behandeld. Samen met haar vriendinnen: de uitgesproken Rocket (Jena Malone), de geslepen Blondie (Vanessa Hudgens), de extreem loyale Amber (Jamie Chung) en de terughoudende Sweet Pea (Abbie Cornish) besluit ze te gaan vechten voor hun vrijheid en te ontsnappen aan hun verschrikkelijke lot dat in handen ligt van Blue (Oscar Isaac), Madam Gorski (Carla Gugino) en High Roller (Jon Hamm).

Met een indrukwekkend wapenarsenaal en de hulp van een wijze man (Scott Glenn) beginnen de meiden aan hun gevaarlijke reis. In deze visueel ijzersterkte actie/fantasy knaller wordt de strijd aangegaan met o.a. draken en samoerais. Wat volgt is een fantastische oorlog vol intense actie, waarin alles wat hun pad kruist moet worden verslagen om zichzelf te kunnen bevrijden.

Sucker Punch is een lust voor het oog en een spektakel van begin tot eind. De special effects spetteren van het scherm,  en de mooie vrouwen overigens ook!

Helaas is het verhaal dunnetjes en lijkt het alsof ze snel een verhaal hebben bedacht om de fantasiewerelden met elkaar te verbinden. Het komt daardoor soms wat afgerafeld over en springt het verhaal een beetje van de hak op de tak. Hierdoor hield ik een beetje een ontevreden gevoel over aan de film. Aan de andere kant, komt dit misschien omdat ik gewoon meer wil zien van deze film, de diverse werelden zijn zo mooi dat je fantasie wordt geprikkeld en dat je nog meer wilt zien van het verhaal.

Het acteerwerk is bovenverwachting goed, vooral Babydoll en Rocket weten je te pakken door hun emotionele maar krachtige manier van acteren. Ook de soundtrack knalt van het scherm. Deze is dan ook zeker de moeite waard om ook aan te schaffen.

Blu-ray Extra’s:
– Een ongecensureerde extended versie van de film bevatten met nog meer geweldige actiescénes die niet te zien waren in de bioscoopversie.
– Een Digital Copy, zodat je hem ook lekker op je computer kan zetten. Altijd handig!
– Exploring the Fantasy World. Vroeger had je aufiocommentaar, nu heb je een Maximum Movie Mode, waarin je de film ziet samen met afbeeldingen van het storyboard en stills die tijdens de film zijn gemaakt. Zack Snyder legt beeld voor beeld uit hoe de film is gemaakt. Hij legt de technische truukjes uit en vertelt hij leuke feitjes over de opnames. Vond je de film goed? Dan is dit zeker de reden om de Blu-ray aan te schaffen.
– 4 Sucker Punch Animated shorts: Feudal Warriors/ The Trenches/ Dragon/ Distant Planet. Deze shorts geven meer informatie over de fantasiewerelden.
– Behind the Soundtrack: een korte uitleg over de geweldige soundtrack die bij deze film hoort. Echter valt de lengte hiervan iets tegen.

Horror?
Sucker Punch nazi-zombieNiet echt, het verhaal is geen horror, het deed mij zelfs meer denken aan Moulin Rouge in steampunk stijl. Echter bevat het begin een vrij bloedstollende suspense, het verhaal speelt zich af in een huis voor geesteszieken, de samurais kom je liever niet tegen in het donker, en jaja, er zitten zelfs Nazi Zombies in. En elke film met Nazi zombies is goed, deze dus ook!

Aanrader, ja! Als je op eyecandy zit te wachten dat is Sucker Punch een geweldige film. Het verhaal is wat dunnetjes, maar is goed genoeg om je van begin tot einde te blijven boeien.

Sucker Punch vanaf 17 augustus 2011 te koop op 2-disc Blu-ray, DVD en te bekijken via Video on Demand

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Sucker Punch: ijzersterk visueel spektakel met dun verhaal”

  1. Dit is echt voor mij één van de coolste geek/nerd films in een hele lange tijd, het ziet er fantastisch uit (mede door de prachtige verschijning van Emily Browning) en ook de hele setting is zo bizar mooi, waarbij prachtig met kleuren word gespeeld. Verhaal is ondanks wat kleine plot gaten niet belangrijk, zeker een must buy voor me. Echt genoten van deze film 🙂 Cool review trouwens.

    Beantwoorden

Plaats een reactie