Superheldenfans opgelet: Swamp Thing krijgt nieuwe film

Swamp Thing
Swamp Thing

De meeste fans van superheldenfilms en -series zijn inmiddels al een beetje bekend met Swamp Thing, een personage van DC welke inmiddels al enkele films, series en zelfs een videogame onder zijn naam heeft staan. Hij maakte zijn debuut in de strip House Of Secrets #92 maar al snel viel hij in de smaak bij de lezers. De meest recente verfilming van Swamp Thing is een serie uit 2019 welke ondanks positieve recensies maar één seizoen heeft gekend. Maar deze tegenvaller mag niet baten voor de fans, het is namelijk bekend gemaakt dat Swamp Thing een eigen film krijgt in het nieuwe DC universum.

Wie is Swamp Thing?

Voor superheldenfans die het personage nog niet kennen, geen probleem. Ik leg graag meer over hem uit. De serie van Swamp Thing vertelt het verhaal van wetenschapper Alec Holland die zich bezig houdt met een biologisch onderzoek aan een moeras in Louisiana. Twee criminelen denken dat er wel geld met het onderzoek te verdienen valt en besluiten het lab binnen te vallen. Na een kort gevecht wordt Alec Holland neergeschoten en dumpen de criminelen zijn lijk in het moeras, maar wat vervolgens naar boven komt is de enige echte Swamp Thing.

De serie heeft over de jaren diverse schrijvers gehad, die het verhaal hebben aangepast of plotwendingen hebben geïntroduceerd die de toon drastisch hebben veranderd. Tijdens die jaren is een ding consistent gebleven: zijn soort van vriendschap met occult expert John Constantine. Swamp Thing heeft zelfs een tijdje met hem in een horrorversie van de Justice League gezeten, getiteld Justice League Dark. Het is dus zeer waarschijnlijk dat hij na zijn film ook deze richting opgaat.

James Gunn heeft aangekondigd dat Swamp Thing gruwelijker is dan de andere superhelden films waar DC momenteel aan werkt. Ze hopen aan te tonen dat de meeste DC films een eigen stijl gaan hebben die hen kenmerkt, terwijl het alsnog allemaal plaatsvindt in hetzelfde universum. Persoonlijk kan ik niet wachten om te zien waar het heengaat.

Swamp Thing | Full Trailer | DC Universe | The Ultimate Membership
Swamp Thing: De trailer van de serie uit 2019

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie