Survival-shooter ‘Hunt: Showdown’ verschenen voor PC + eerste DLC

Na ruim 1,5 jaar in ‘early access’ status te hebben gestaan, is de game Hunt: Showdown nu af en officieel te koop voor PC. XBOX One en PS4 volgen later.

Hunt: Showdown is aan de ene kant gebaseerd op battle royale games zoals PlayerUnknown’s Battlegrounds, ARMA 2 (mod DayZ: Battle Royale) en Fortnite. Deze games zijn vervolgens weer gebaseerd op de Japanse film Battle Royale.
Aan de andere kant zijn er inspiraties uit survivalhorrorgames waarbij je met minimale middelen moet weren tegen monsters én vaak een gruwelijke eindbaas moet verslaan.

Hoe werkt deze combinatie in Hunt: Showdown? Elk potje krijg je (alleen, in duo of trio) een missie waarin je een monster moet vinden en verslaan om een vette premie te verdienen. Daarvoor zoek je door de moerassen van Louisiana en zult daar moeten oppassen voor andere gevaarlijke wezens.
Echter… jij (of je team) zijn niet de enige spelers, er worden nog 9 teams in hetzelfde potje gegooid met dezelfde opdracht. Dat betekent dat je extra op je hoede moet zijn voor deze concurrentie!

Het team dat als eerste het monster verslaat, moet zorgen dat ze zo snel mogelijk het speelterrein verlaten om de premie in ontvangst te mogen nemen. Maar dit team is ook direct zichtbaar voor alle andere (nog levende) spelers, deze hebben de mogelijkheid om alsnog de winst te kapen.

https://www.youtube.com/watch?v=bvO5eYxbWxM
Hunt: Showdown verscheen februari 2018 als ‘early access’ titel op Steam en middels feedback van de spelers werd het spel verder ontwikkeld. Zelf heb ik een aantal van de ‘free weekends’ meegespeeld en was zeer te spreken over de gameplay en de spanning van het spel.

Met de officiële release op Steam is direct de eerste DLC verschenen: Legends of The Bayou.
https://www.youtube.com/watch?v=D8Sx3pSrvlc
Hunt: Showdown is nu op Steam verkrijgbaar voor €39,99 en de DLC Legends of The Bayou voor €9,99. Door het als bundel te kopen bespaar je vijf euro.

De release voor XBOX One stond ook gepland voor vandaag, maar is uitgesteld tot nader bericht, De PS4-versie zal dit najaar volgen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie