Swamp Thing keert terug uit het moeras

Swamp ThingHalf mens, half plant. Eerst een man, een wetenschapper genaamd Alex Olsen, maar een explosie in zijn lab met chemicaliën is hij verandert in Swamp Thing. Daarna heeft Swamp Thing verschillende identiteiten gehad, waaronder Alec Holland. Swamp Thing is een DC karakter die al meeloopt sinds de jaren ’70 en wat populariteit heeft weten te verscharen dankzij een film van niemand minder dan Wes Craven.

Swamp Thing is weer terug in de stripwereld in een zesdelige reeks geschreven door een van zijn scheppers, Len Wein. De tekeningen komen van Kelley Jones (Conan, Batman)
Deze serie volgt de Alec Holland-versie van Swamp Thing en moet in dit verhaal het opnemen tegen duistere magie, na een onheilspellende waarschuwing te hebben gehad. Dit zijn niet je alledaagse monsters en er ligt nog iets veel ergers op de loer voor Alec Holland.

Het eerste deel is 6 januari uitgebracht en kost $2,99 (€2,75). En naast deze strip wordt Swamp Thing ook verwacht in de nieuwe animatieserie Justice League: Action met de stem van Mark Hamill en heeft een rol gekregen in Guillermo Del Toro’s toekomstige film, Justice League Dark. Regisseur Brendon Breese is aangesteld om het verhaal van Del Toro naar het witte doek te brengen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie