Sweet Home: Koreaanse webtoon wordt horrorserie op Netflix

Vanaf vrijdag 18 december zal Sweet Home beschikbaar zijn op Netflix. In deze Koreaanse serie, gebaseerd op een webtoon, proberen een eenzame tiener en de medebewoners in zijn appartementencomplex hun vege lijf te redden terwijl de mensen om ze heen één voor één in razende monsters veranderen. Check de woeste trailer hier!

Sweet Home | Official Trailer | Netflix

Korea is hot. K-pop bands en films zoals Train to Busan veroveren de wereld, maar wat minder bekend is, zijn webtoons. Deze digitale comics komen oorspronkelijk uit Zuid-Korea en kunnen allerlei onderwerpen hebben, waarvan horror erg populair is. Het bijzondere van deze digitale stripvorm, waarbij je al lezend van boven naar onderen scrollt? Er kan zomaar bewegend beeld in zitten- perfect voor jumpscares. Voor de serie Sweet Home is de webtoon met dezelfde naam van makers Kim Kan-bi & Hwang Young-chan de basis. Regisseur Lee Eung-Bok (Mr. Sunshine, Descendants of the Sun) stond aan het roer van de verfilming.

In Sweet Home trekt de eenzame Cha Hyun Soo (Song Kang) na een familie tragedie in Green Home, een appartementencomplex waar de bewoners zelden interactie hebben met elkaar. Dat verandert wanneer door een vreemde epidemie mensen in bloeddorstige, waanzinnige monsters beginnen te transformeren. De overlevenden van de flat moeten samenwerken om hun menselijkheid en leven veilig te stellen in de apocalyptische setting.

De trailer is veelbelovend- zombies, gruwelijke monsters, gore en brute actie: Sweet Home lijkt het allemaal te hebben! Je kunt seizoen 1 van deze serie vanaf 18 december bekijken op Netflix.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Sweet Home: Koreaanse webtoon wordt horrorserie op Netflix”

 1. Cool, ziet er goed uit 🙂 (Oké, hier en daar moet je even een oogje toeknijpen qua CGI.) De recente(re) Koreaanse horrorfilms die ik de laatste jaren gezien heb konden me zeker bekoren, dus ik ben benieuwd!

  Beantwoorden
 2. ik heb de serie al gekeken het is zeker een aanrader
  nu ben ik wel benieuwd of het word vervolgd, de serie sluit namelijk me een open einde:((

  Beantwoorden
  • Ik moet hem nog zien! Er komt vast wel een seizoen 2, de ratings en reviews waren positief.. maar er is nog niets officieel bevestigd. Duimen 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie