Sweet Sick Teens! Het B-Movie Underground & Trash Film Festival begint 1 september!

Veel meerdaagse festivals gaan helaas niet door tot nader bericht. Maar gelukkig is daar het BUTFF in Breda! Dat gaat namelijk wel door, en wel van 1 september tot en met 5 september. Geldt voor jou ook hoe absurder en extremer, hoe beter als het gaat om horrorfilms? Haal dan je hart op in Breda deze week! Wij geven je de details.

Het B-Movie Underground & Trash Film Festival is een jaarlijks Nederlands initiatief van Stichting Idee-Fixe, een Bredase stichting die alternatieve media onder de aandacht wil brengen. Met BUTFF hebben ze een vijfdaags festijn in het leven geroepen dat zich concentreert op nationale en internationale B-films (alles wat bedoeld of onbedoeld slecht is), Underground-films (vaak extreem en buiten de lijntjes kleurend van het Hollywood stramien) en Trash-films (onconventionele b-films voor een bizar laag budget). Maar naast film, kun je op het BUTFF ook terecht voor alternatief kunstzinnige workshops, tentoonstellingen, muziek, poëzie en… speciaal bier!

Het BUTFF is vanaf 1 september tot en met 5 september en verdeeld over 2 locaties in Breda, die op loopafstand van het centraal station zijn. Er zijn hier verschillende tickets beschikbaar, van passe-partout tot dagtickets á 22,50. Maar er zijn ook gratis activiteiten! Kijk hier voor het programma dit jaar, met onder andere titels als Possessor, Children of the Corn, Attach of The Giant Blurry Finger, Tin Can en Titane. Maar ook de exposities en live voorstellingen vind je in het programma.

Ben jij erbij komende week? Dan steun je ook jonge creatievelingen die hun werk tonen op het B-film Underground & Trash Film Festival. Slechte bloederige films, alternatieve kunst en goede catering 5 dagen op een rij in Breda.. wat wil je nog meer??

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Sweet Sick Teens! Het B-Movie Underground & Trash Film Festival begint 1 september!”

  1. Het hoogtepunt is duidelijk op donderdag African Kung Fu Nazis! 🙂 Zo te zien geen B, maar een Z film.
    Dat maakt dan de verschillende A films weer goed die draaien. Tenminste, ik zou “Let the right one in” en “Titane” geen B films willen noemen.
    Het is ook een unieke mogelijkheid om “Cannibal Holocaust” in de bios te zien. Helaas is Breda voor mij net wat te ver.

    Beantwoorden

Plaats een reactie